Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας στα Καμένα Βούρλα, βρέθηκε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, στο οποίο παρουσίασε τις θέσεις του για την παράκαμψη Χαλκίδας και τον Βορειοκεντρικό άξονα τονίζοντας ότι, τα ελλείματα της Εύβοιας πρέπει να τα αναλάβει η κυβέρνηση.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Απόσπασμα της ομιλίας του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου στο Συνέδριο:

«…Οφείλουμε να αναπτύξουμε περιφερειακή συνείδηση και να αφήσουμε κατά μέρος τους ανταγωνισμούς. Η 5η προγραμματική περίοδος δεν έχει υποδομές σε επίπεδο Περιφέρειας. Άρα τα ελλείμματα της Εύβοιας να τα αναλάβει η κεντρική κυβέρνηση από τα ταμειακά των Υπουργείων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην παράκαμψη Χαλκίδας και τον Βορειοκεντρικό άξονα.

Κατά τα άλλα πρέπει κυβέρνηση και Περιφέρεια να χτίσουν Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Στερεάς. Αυτό το σχέδιο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά χρήματα. Δεν μπορεί αλλού να σημαδεύει η Περιφέρεια και αλλού η Κυβέρνηση.

Το νέο ΕΣΠΑ που θα λέγεται Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΕΣΕ) οφείλει να στηρίξει ότι είναι εξαγώγιμο, ότι φέρνει νέο πλούτο και ότι στηρίζει τα πλεονεκτήματα. Δηλαδή τουρισμό και ιδιαίτερα ιαματικό, αγροτικά προϊόντα εξαγώγιμα και νέες τεχνολογίες.

Άρα, νέους επιστήμονες και να ανατραπεί η νέα μετανάστευση που πληγώνει την Ελλάδα».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας