Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων της Σέλμαν, ενημερώνει τον κόσμο για την κατάσταση που επικρατεί σττο εργοστάσιο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το νέο σωματείο θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την επαναλειτουργία της Σέλμαν.
ΣΕΛΜΑΝ
ΣΕΛΜΑΝ

Ο όμιλος ΣΕΛΜΑΝ είναι η μεγαλύτερη Βιομηχανία ξύλου στα Βαλκάνια και εμπορευόταν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, με διεθνή πιστοποίηση.

Αποτελείται από τα εργοστάσια ΣΕΛΜΑΝ Βασιλικού και ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και έχει ακόμα στην κατοχή του τα εργοστάσια της ΔΑΡΜΑΚ ΤΖΗΛΟΥ κ.λ.π.

Ακόμα έχει στην κατοχή του τις τεράστιες αποθήκες στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τεράστια ακίνητη περιουσία, μεταξύ αυτών κτήματα παραγωγής ΛΕΥΚΑΣ στη ΘΡΑΚΗ.

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο είναι το Λιμάνι της ΣΕΛΜΑΝ, που είναι διεθνών προδιαγραφών για συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το 2010 ο όμιλος άλλαξε χέρια και ο και από τον ιδιοκτήτη ΗΛΙΑΔΗ περιήλθε στην ιδιοκτησία ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ.

Είναι απορίας άξιον, πως ένας μικρός επιχειρηματίας όπου είχε στην ιδιοκτησία του την ALFA WOOD επικράτησε άλλων προσφορών Ελληνικών και ξένων συμφερόντων.

Το τίμημα της εξαγοράς ήταν εξευτελιστικό για το μέγεθος της ΣΕΛΜΑΝ.

Έντεκα εκατομμύρια ευρώ μόνο στις αποθήκες της υπήρχε έτοιμο προϊόν προς πώληση, δέκα επτά εκατομμύρια ευρώ και σαράντα εκατομμύρια ευρώ η πρώτη ύλη.

Ο ιδιοκτήτης της Εταιρίας, με απατεωνίστικο τρόπο ξεγέλασε τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, εγγυώμενος τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη του εργοστασίου.

Αντί αυτού μετά από ένα τρίμηνο ξεκίνησε ένα πογκρόμ άνευ προηγουμένου.

Απολύσεις – καταπάτηση της Δημοκρατίας στους χώρους εργασίας – ψυχολογική βία ενάντια των εργαζομένων και άλλα, οι εργαζόμενοι τότε αντέδρασαν με μια μεγάλη απεργία που κράτησε 45 μέρες.

Δυστυχώς χρησιμοποιώντας δόλιους τρόπους και βοήθεια και από μερίδα στελεχών της Εταιρίας κατάφερε να σταματήσει, έσπασαν την απεργία, αφού είχε και βοήθεια από τους τότε κυβερνώντες.

Αυτό ήταν η αρχή του τέλους για την άλλοτε κραταιά ΣΕΛΜΑΝ.

Ακολούθησε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ και θύμισε παλαιότερες εποχές ΧΟΥΝΤΑΣ.

Επτακόσιοι εργαζόμενοι απολύθηκαν και σε μερίδα από αυτούς τους χρωστούν ακόμα και τις αποζημιώσεις.

Το τέλος ήρθε με την ανακοίνωση της οριστικής παύσης λειτουργίας του εργοστασίου στο Βασιλικό, προέτρεψε τους εναπομείναντες εργαζόμενους να κάτσουν στα σπίτια τους και να πληρώνονται μέχρι να τελειώσει το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Οι ομαδικές απολύσεις δεν υπογράφτηκαν από τον υπουργό εργασίας και οι εργαζόμενοι έχουν μείνει απλήρωτοι, χωρίς Δώρο Χριστουγέννων και το κυριότερο έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια, την μιζέρια και την ηθική εξόντωσή τους.

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου που προέκυψε μετά την παραίτηση του προηγούμενου, θεωρεί καθήκον του να αγωνιστεί ως την τελευταία ρανίδα του αίματος του για την επαναλειτουργία της ΣΕΛΜΑΝ.

Εργοστάσιο που δεν παρέδωσε άδειες ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ανθρώπινή μας υπόσταση την ηθική μας και την αξιοπρέπειά μας.

Για το Σωματείο

Tags:
Δημοφιλή σήμερα

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

23/05/2017
Με 230 πιστούς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της Περ...
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...
Τίμησε τη γενοκτονία των Ποντίων ο Σύλλογος Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»

Τίμησε τη γενοκτονία των Ποντίων ο Σύλλογος Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»

24/05/2017
Επιστολή με την οποία ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στην τέλεση των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας