Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ευβοίας, Κ. Παναγιώτης Σίμωσης, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Ευβοίας στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 19 Και 20 Απριλίου 2013 στην Άρτα.
Παναγιώτης Σίμωσης.
Παναγιώτης Σίμωσης.

Πραγματοποιήθηκε στην Άρτα την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αποθανόντα επιτίμου προέδρου της ΚΕΕΕ, Γεωργίου Κασιμάτη.

Ξεκινώντας τις εργασίες της Γ.Σ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ Στυλιανός Μωραίτης, παρουσίασε και ανέλυσε το μείζον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που απασχολεί μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, έγινε παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, καθώς και της συμμετοχή της ΚΕΕΕ στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων.

Το Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Επιμελητηρίου Άρτας.

Τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης άνοιξε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε διεξοδικά στην οικονομική κατάσταση και κυβερνητική πολιτική. Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Ιωάννης Μήτσης τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνει μείωση των τιμών στην αγορά με πρωτοβουλία του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κ. Μπαλτάς, ειδικός Σύμβουλος της ΚΕΕΕ αναφέρθηκε στο θέμα της χωροταξικής και διοικητικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις προέδρων και μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ.Παναγιώτης Σίμωσης έθεσε το θέμα σχετικά με τα προβλήματα των επιχειρήσεων λόγω της εγχώριας και διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, το θέμα των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια, την ανάκτηση των ενισχύσεων η οποία ήδη άρχισε με την ανάκτηση των ενισχύσεων για τη συγκομιδή των δημητριακών. Ήδη, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, βεβαιώνονται στα ΑΦΜ των Συνεταιρισμών όλης της χώρας τα σχετικά ποσά. Τις ραγδαίες αυξανόμενες επιθετικές ενέργειες των τραπεζών και η αδυναμία διαχείρισής τους σε τοπικό επίπεδο λόγω της παντελούς έλλειψης τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση συνθηκών όμοιων με τις σημερινές. Τέλος, πρότεινε για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων να υιοθετηθούν κοινές δράσεις από την Επιμελητηριακή κοινότητα.

Στη συνέχεια πρότεινε:

  • Την δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με αξιοποίηση των δομών των Συνεταιριστικών Τραπεζών και της Πανελλήνιας Τράπεζας που στόχο θα έχει να δώσει διέξοδο στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων και αναπτυξιακή προοπτική στις τοπικές οικονομίες. Με τη μετεξέλιξη και την αξιοποίηση του δικτύου των συνεταιριστικών τραπεζών και της Πανελλήνιας Τράπεζας σε Αναπτυξιακή Τράπεζα , θα ενισχυθεί περαιτέρω η σύνδεση των επιχειρήσεων με τις συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ παράλληλα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν ένα πλήρως εξειδικευμένο για την κάλυψη των αναγκών τους συνεργάτη.
  • Την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού και της ΚΕΕΕ με περισσότερες συνεδριάσεις κάθε χρόνο, προτείνοντας η επόμενη να γίνει τον Μάϊο. Επεσήμανε ότι ο ρόλος των Επιμελητηρίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι κομβικής σημασίας. Τα Επιμελητήρια θα πρέπει να συμμετάσχουν με ρόλο πρωταγωνιστικό σε κάθε κέντρο απόφασης που έχει σχέση με το οικονομικό γίγνεσθαι.
  • Την ίδρυση Γεωργικού Τμήματος στα Επιμελητήρια προκειμένου να ξαναστήσουμε τον πρωτογενή τομέα ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί με τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με τη χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών, ούτως ώστε, να φτάσει κάποτε η μικρή ελληνική επιχείρηση στο σημείο να μπορεί μόνη της να παράγει, να τυποποιεί, και να πουλάει τα προϊόντα της χωρίς να χρειάζεται μεταπράτες.
  • Την επιστροφή οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες ή εταιρείες
  • Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη θέσπισης ενός απλού, σταθερού, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος που θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα γενικότερου εκσυγχρονισμού αλλά και μέσο άρσης σειράς επενδυτικών αντικινήτρων. Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες αποσπασματικές ρυθμίσεις και αναποτελεσματικά μέτρα τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παναγιώτης Σίωμσης.

Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης παρέστη, από πλευράς της Κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Στέφανος Κομνηνός. Τέλος στη Γ.Σ της ΚΕΕΕ στην Άρτα παρέστησαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ. Φωκίτης Νίκολαος, κ. Λιονάκης Ιωάννης, κ. Χατζηλάμπρου Κωνσταντίνος και κ.Κουτσαύτης Σπυρίδων.
Δημοφιλή σήμερα

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

16/8/2018
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΕΛΥΜΝΙΑ 2018, το βράδυ της Τετάρτης 15 Αυγούστου 2018, η Λίμνη της Εύβοιας κατακλύστηκε...
ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

16/8/2018
Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας διοργανώνει για ακόμη χρονιά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΕΛΥΜΝΙΑ 2018....
Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας