Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε στη συνεδρίαση του και εν μέσω κινητοποιήσης των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, να μην εγκρίνει το αίτημα της LAFARGE για ομαδικές απολύσεις.
Κινητοποίηση εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας στο Υπουργείο Εργασίας
Κινητοποίηση εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας στο Υπουργείο Εργασίας

Το πρωί της 24ης Απρίλη, εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας μαζί με το Σωματείο τους βρέθηκαν στην Αθήνα, στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ύστερα από αίτημα του Υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, για τις ομαδικές απολύσεις 229 εργαζομένων που είχε ζητήσει η ΑΓΕΤ-Ηρακλής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου στη Χαλκίδα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Τσιμέντων Χαλκίδας κ. Ηλίας Κούκουρας, αναφερόμενος στην επιθυμία των εργαζομένων και του σωματείου για διαβούλευση, παρουσία θεσμοθετημένων οργάνων, δήλωσε ότι η Επιτροπή του Συμβουλίου Εργασίας απέρριψε με πλειοψηφία 5 προς 1 τις ομαδικές απολύσεις των 229 εργαζομένων που ζητούσε η ΑΓΕΤ-Ηρακλής.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του είναι το ακόλουθο:

«Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία (σ.σ. διαβούλευση παρουσία θεσμοθετημένης αρχής) και έγινε μια τέτοια πρώτη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μετά από πρόσκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Εξετάστηκε η αίτηση που είχε καταθέσει η ΑΓΕΤ για 229 ομαδικές απολύσεις. Παραβρεθήκαμε στην διαδικασία αυτή είπαμε τις απόψεις μας και πείσαμε την Επιτροπή να εισηγηθεί στον Υπουργό Εργασίας να απορριφθούν οι 229 ομαδικές απολύσεις με ψήφους 5 έναντι μιας. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ. Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ένα πρώτο θετικό βήμα, δηλαδή ότι πείσαμε ακόμα και αυτό το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ότι είναι δόλια η ενέργεια που κάνει η LAFARGE και η εισήγηση προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση θα είναι αρνητική, να απορριφθούν.

Δεν ξέρουμε τι απόφαση θα πάρει ο κύριος Βρούτσης και με την ευκαιρία της σημερινής σας συνεδρίασης βάζω και αυτό το θέμα. Θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο σήμερα να στείλει κάποια επιστολή στον κ. Βρούτση, να συναινέσει στην εισηγητική πρόταση που κάνει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, δηλαδή να μην δεχτεί να γίνουν 229 απολύσεις».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας