Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια Βασίλης Δεμερτζής συμμετείχε στο αναπτυξιακό συνέδριο για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στα Καμένα Βούρλα την Τρίτη 23 Απριλίου 2013.
Βασίλης Δεμερτζής και Θανάσης Σκούρας
Βασίλης Δεμερτζής και Θανάσης Σκούρας

Από τις εργασίες του συνεδρίου προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα για την αναπτυξιακή πορεία καθώς και τη δυναμική που θα εμφανίσει η Στερεά Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Πρωτεύοντες στόχοι της περιφέρειας είναι:

1. Προώθηση παραγωγικών ιδιωτικών επενδύσεων.

2. Αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

3. Στήριξη της καινοτομίας.

4. Προώθηση των εξαγωγών.

5. Παραγωγή «φθηνής» και «καθαρής» ενέργειας.

6. Αναβάθμιση τουρισμού και πρωτογενούς τομέα.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι μηχανισμοί και η μεθοδολογία διαχείρισης των επενδύσεων. Συντονισμός και συνέργειες είναι η επιτυχημένη συνταγή που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Αναζητούνται ρεαλιστικές προτάσεις και γρήγορες αποφάσεις μακριά από δαιδαλώδη γραφειοκρατικά κανάλια και κακομεταφρασμένα «business plan» χωρίς ίχνος επιχειρηματικότητα.

Στην εποχή της «χαμένης ρευστότητας», της «ευέλικτης ανεργίας» και της «δημοσιονομικής συμμόρφωσης» οι λύσεις βρίσκονται στην πρωτοπορία, την απλοποίηση, την άμεση πρόσβαση στις αγορές, στην εξοικονόμηση του κόστους και πάνω από όλα στην Ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών.

Είναι άμεση η ευθύνη του κράτους και των δομών του να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα των αγορών χωρίς μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές πρακτικές που εκτοξεύουν τις τιμές στον καταναλωτή και «πνίγουν» τους παραγωγούς και μεταποιητές. Τα παραδείγματα πολλά αλλά χαρακτηριστικότερο όλων οι «ανατολίτικες» λαχαναγορές της πατρίδας μας που λειτουργούν σε βάρος των καταναλωτών όταν με τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων άλλες χώρες ελέγχουν την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων εξασφαλίζοντας «δίκαιες» τιμές σε καταναλωτές και παραγωγούς.

Τέλος για βρεθεί σε συνθήκες ανάπτυξης η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να εκλείψουν ανισότητες που υπάρχουν από περιοχή σε περιοχή και καμιά φορά στον ίδιο νομό. Στην Εύβοια οι ανάγκες που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με τις υποδομές, σε δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον κυρίως για λόγους δυσκολίας προσβασιμότητας στις αγορές. Εξαιτίας αυτού προϊόντα ή υπηρεσίες επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος χάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους οδηγώντας στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, σε αποεπένδυση ή ακόμα και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ Δεμερτζής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει τις παραπάνω απόψεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Θανάση Σκορδά αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την στήριξη του νομού Ευβοίας με στοχευμένες δράσεις κατά την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας