Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια Βασίλης Δεμερτζής συμμετείχε στο αναπτυξιακό συνέδριο για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στα Καμένα Βούρλα την Τρίτη 23 Απριλίου 2013.
Βασίλης Δεμερτζής και Θανάσης Σκούρας
Βασίλης Δεμερτζής και Θανάσης Σκούρας

Από τις εργασίες του συνεδρίου προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα για την αναπτυξιακή πορεία καθώς και τη δυναμική που θα εμφανίσει η Στερεά Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Πρωτεύοντες στόχοι της περιφέρειας είναι:

1. Προώθηση παραγωγικών ιδιωτικών επενδύσεων.

2. Αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

3. Στήριξη της καινοτομίας.

4. Προώθηση των εξαγωγών.

5. Παραγωγή «φθηνής» και «καθαρής» ενέργειας.

6. Αναβάθμιση τουρισμού και πρωτογενούς τομέα.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι μηχανισμοί και η μεθοδολογία διαχείρισης των επενδύσεων. Συντονισμός και συνέργειες είναι η επιτυχημένη συνταγή που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Αναζητούνται ρεαλιστικές προτάσεις και γρήγορες αποφάσεις μακριά από δαιδαλώδη γραφειοκρατικά κανάλια και κακομεταφρασμένα «business plan» χωρίς ίχνος επιχειρηματικότητα.

Στην εποχή της «χαμένης ρευστότητας», της «ευέλικτης ανεργίας» και της «δημοσιονομικής συμμόρφωσης» οι λύσεις βρίσκονται στην πρωτοπορία, την απλοποίηση, την άμεση πρόσβαση στις αγορές, στην εξοικονόμηση του κόστους και πάνω από όλα στην Ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών.

Είναι άμεση η ευθύνη του κράτους και των δομών του να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα των αγορών χωρίς μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές πρακτικές που εκτοξεύουν τις τιμές στον καταναλωτή και «πνίγουν» τους παραγωγούς και μεταποιητές. Τα παραδείγματα πολλά αλλά χαρακτηριστικότερο όλων οι «ανατολίτικες» λαχαναγορές της πατρίδας μας που λειτουργούν σε βάρος των καταναλωτών όταν με τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων άλλες χώρες ελέγχουν την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων εξασφαλίζοντας «δίκαιες» τιμές σε καταναλωτές και παραγωγούς.

Τέλος για βρεθεί σε συνθήκες ανάπτυξης η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να εκλείψουν ανισότητες που υπάρχουν από περιοχή σε περιοχή και καμιά φορά στον ίδιο νομό. Στην Εύβοια οι ανάγκες που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με τις υποδομές, σε δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον κυρίως για λόγους δυσκολίας προσβασιμότητας στις αγορές. Εξαιτίας αυτού προϊόντα ή υπηρεσίες επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος χάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους οδηγώντας στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, σε αποεπένδυση ή ακόμα και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ Δεμερτζής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει τις παραπάνω απόψεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Θανάση Σκορδά αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την στήριξη του νομού Ευβοίας με στοχευμένες δράσεις κατά την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

24/04/2018
Το Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας από τις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε αλλαγή νομικής μορφής και από Ένωση μετασχηματίστηκε σε Συνεταιρισμό. ...
Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

23/04/2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TEDx Chalkida διοργανώνει, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας