Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης έστειλε επιστολή στο Σωματείο Εργαζομένων λέγοντας ότι δεν εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις των εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.
Τσιμέντα Χαλκίδας
Τσιμέντα Χαλκίδας

Οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας στα πλαίσια ενίσχυσης του αγώνα τους είχαν στείλει επιστολή στον Υπουργό Εργασίας με βασικό θέμα τις σχεδιαζόμενες απολύσεις των 229 εργαζομένων από την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.

Πριν από 2 ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας με το Σωματείο τους, βρέθηκαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ύστερα και από το αίτημα του Υπουργού Εργασίας, προκειμένου να εξεταστεί η αίτηση που είχε καταθέσει η ΑΓΕΤ για τις 229 ομαδικές απολύσεις. Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας μετά και από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις αναφορές του Σωματείου για τους λόγους συνέχισης λειτουργίας του εργοστασίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία 5 προς 1 να απορρίψει το αίτημα της LAFARGE για τις ομαδικές απολύσεις.

Σήμερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, ο Υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης απέστειλε επιστολή στο Σωματείο, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να μην εγκρίνει τις σχεδιαζόμενες απολύσεις από την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, σύμφωνα και με την από 24-4-2013 γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα ακόμα θετικό βήμα και μια επιπλεόν στήριξη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας