Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από δύο αναβολές, η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, για τις δυσλειτουργίες στο ΕΚΑΒ και τη διακομιδή ασθενών στο νομό Ευβοίας.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Στην ερώτηση απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο της ερώτησης του κ. Μαρκόπουλου και παραδέχτηκε ότι ο νομός Ευβοίας δεν έχει την απαιτούμενη κάλυψη για την διακομιδή ασθενών. Στο δια ταύτα, η απάντηση του ήταν ότι «πρέπει να δρομολογήσουμε λύσεις»!

Απέφυγε να πει πόσα από τα 10 ασθενοφόρα που πρόκειται να διατεθούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα καλύπτουν τον νομό Ευβοίας. Ανέφερε πως είναι εν εξελίξει διαγωνισμός με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, και συμπλήρωσε πως πρόκειται να διενεργηθεί και δεύτερος διαγωνισμός από τον οποίο θα διατεθούν στην Στερεά Ελλάδα επιπλέον 4 ασθενοφόρα και 3 κινητές μονάδες.

Σε ότι αφορά την κάλυψη της Νότιας Εύβοιας ανακοίνωσε ότι υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ από τον Νοέμβριο 2011, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να αναπτυχθεί τομέας ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι, και είχε εγκριθεί για το σκοπό αυτό η πρόσληψη 7 ατόμων προσωπικού. Οι προσλήψεις αυτές καθυστερούν λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Αναγνωρίζει όμως ότι υπάρχει προσωπικό ασθενοφόρων που απασχολείται σε θέση τηλεφωνητή και για αυτό έχει ζητήσει στα πλαίσια της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, να μεταταχθούν στο ΕΚΑΒ πενήντα υπάλληλοι ώστε το προσωπικό ασθενοφόρων να επιστρέψει στις οργανικές του θέσεις.

Ο κ. Μαρκόπουλος καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη λύση για τα προβλήματα στην Εύβοια και του ζήτησε να κάνει κάτι άμεσα ώστε να πάψουν οι τραγικές εικόνες που παρουσιάζουν βλάβες τα ασθενοφόρα και αναγκάζονται οι γιατροί (όπου υπάρχουν), να τα σπρώχνουν στη μέση του δρόμου…
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας