Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, παραχωρώντας συνέντευξη εφ όλης της ύλης.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Καλημέρα κύριε υπουργέ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Καλημέρα κύριε Παπαδάκη.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν ήταν εικόνα υπουργικού συμβουλίου η χθεσινή. Δεν είναι δυνατόν… Εξοργίστηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Η εικόνα του υπουργικού συμβουλίου ήταν μια χαρά. Από λειτουργία της κυβέρνησης. Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν άψογη.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σε ό,τι αφορά τις τυπικές διαδικασίες, όντως ήταν άψογη. Αλλά, να δούμε αν συμφωνούμε ή αν διαφωνούμε. Είναι δυνατόν να έρχονται νομοσχέδια τα οποία δεν τα έχουν συζητήσει μεταξύ τους οι υπουργοί; Να έρχονται τροπολογίες που δεν τις έχουν συζητήσει μεταξύ τους τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση; Είναι δυνατόν να έχουν συμφωνήσει κάποια κόμματα και την επόμενη ημέρα να βγαίνουν με ανακοινώσεις, το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, θέλουμε το φόρο, το ΦΠΑ στην εστίαση τώρα να μειωθεί, ενώ στις συζητήσεις με την τρόικα δεν είχαν πει κάτι τέτοιο; Αυτή είναι μια εικόνα που πραγματικά δημιουργεί την εντύπωση ότι πάμε για εκλογές και ότι το κάθε κόμμα…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κάθε άλλο.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: …Ότι το κάθε κόμμα, από αυτά που συμμετέχει στην κυβέρνηση, θέλει να κερδίσει εντυπώσεις, κύριε υπουργέ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ακούστε με, γιατί το πιο σημαντικό που είπε ο Πρωθυπουργός, χθες, ήταν να μη χαλαρώσουμε. Έχουμε περάσει τα πιο δύσκολα, δεν θα υπάρχουν -είπε χαρακτηριστικά για παράδειγμα- από εδώ και πέρα επιθεωρήσεις τακτικές, ούτε έλεγχοι τακτικοί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Πρέπει η ποιότητα της δουλειάς να ανέβει και ζήτησε το αυτονόητο: Ζήτησε καλύτερη συνεννόηση, επισημαίνοντας ότι ο κάθε υπουργός, ο κάθε υφυπουργός, μπορεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στον υπουργό Επικρατείας ή και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην κ. Σκοπούλη. Δεν είναι δυνατόν να σημειώνονται τέτοια περιστατικά.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Υπάρχουν τρεις τρανταχτές περιπτώσεις κύριε υπουργέ. Υπάρχει η περίπτωση Μανιτάκη-Ρουπακιώτη, οι οποίοι ουσιαστικά προέρχονται από ένα συγκεκριμένο χώρο, τη ΔΗΜΑΡ ή στηρίζονται…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Γι` αυτό, μην το σχετίσετε με τις σχέσεις μεταξύ των τριών κομμάτων. Έχει να κάνει με τη σχέση μεταξύ των δύο υπουργείων και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, μα εδώ φαίνεται ότι δεν το είχε ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, αν το ήθελε ή δεν το ήθελε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εδώ δεν είχε γίνει σαφές ότι από τη στιγμή που αφορά αλλαγές σε Κώδικα Δικονομίας, έπρεπε να συμμετέχει και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Έπρεπε να είχε υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση. Επί της ουσίας, οι τρεις αρχηγοί είχαν συμφωνήσει το πλαίσιο -είναι σαφές- στο πώς θα υλοποιηθεί. Και φαντάζομαι ότι κανένας δεν θέλει να μην υπάρχει απονομή δικαιοσύνης, γιατί όταν για χρόνια ολόκληρα -ακούσαμε περιστατικά για 13 χρόνια προσωρινά μέτρα!- αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μα, εδώ δεν είναι το αν θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ή όχι. Το θέμα ήταν ότι υπήρχε κάθετη άρνηση του κ. Ρουπακιώτη στη ρύθμιση του κ. Μανιτάκη. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε συνεννόηση. Και να μη μείνουμε μόνο σε αυτό. Ο κ. Βρούτσης φέρνει μια ρύθμιση, η οποία ανατρέπει την κυβερνητική δέσμευση για μείωση των συντάξεων. Ουσιαστικά, με τη ρύθμιση που φέρνει ο κ. Βρούτσης, κάποιοι…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα. Εδώ θέλω να είμαι σαφής. Δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα, δεν είχε συζητηθεί ποτέ με την τρόικα κάτι τέτοιο. Και να ξέρετε κάτι, οτιδήποτε πρόκειται να έρθει προς έγκριση στη Βουλή, πρέπει να έχει περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό, του κ. Βρούτση, είχε περάσει;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω ότι είμαι σαφής στην απάντηση.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, δεν είχε περάσει. Είναι σαφής. Λέει ότι δεν είχε περάσει, δεν είχε την έγκριση του Πρωθυπουργού. Δεν είναι δυνατόν, ξέρετε, να έχουμε ένα θέμα, το οποίο καρκινοβατεί αυτές τις ημέρες, εάν θα πρέπει να φύγει ή όχι ο διοικητής του ΟΑΕΔ, τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε 1.350.000 ανέργους και η μάχη γίνεται γι` αυτούς τους ανθρώπους. Και εμάς, δεν μας ενδιαφέρει, πώς θα λέγεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ ή ποιο κόμμα τον στηρίζει. Μας ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητά του.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Το αιτούμενο είναι πώς θα ανακουφιστούν οι άνεργοι, πώς θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο της ανεργίας.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όμως, από τις δύο πλευρές ακούγεται άλλο πράγμα. Από την πλευρά του διοικητή του ΟΑΕΔ λένε ότι εγώ δεν αρνήθηκα να τοποθετήσω κάποιους κομματικούς φίλους του κ. Βρούτση, ο κ. Βρούτσης έλεγε ότι ξέρετε κάτι, είναι το απομεινάρι…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Οι άνεργοι δεν έχουν κόμμα, δεν έχουν χρώμα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πλέον αγγίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό, δυστυχώς. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει κάποιος άνεργος. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει ο ΟΑΕΔ όσο γίνεται καλύτερα.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Υπάρχει και το θέμα της κ. Σκοπούλη, για παράδειγμα, η οποία είπε ότι έχει διαπιστώσει κάποια προβλήματα στο χώρο της Υγείας και προκάλεσε την αντίδραση του Πρωθυπουργού που είπε ότι «ποτέ δεν με ενημέρωσες εμένα». Φαίνεται, λοιπόν, κύριε υπουργέ, ότι τώρα τελευταία υπάρχει μια διάθεση από κάποια κυβερνητικά στελέχη ή από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση- για να μην αδικήσουμε κανένα- να φανεί το εγώ και όχι το εμείς που θέλαμε να περάσουμε στην αρχή. Αυτό φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αν θυμάστε, κύριε Παπαδάκη, τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Σαμαρά, σας είχα πει ότι σε αυτή την κυβέρνηση, απαραίτητος όρος είναι το «εμείς» να είναι πολύ επάνω από το «εγώ». Και πάνω και από τους «δικούς μας». Εμείς είμαστε όλοι Έλληνες. Λοιπόν, για το θέμα της κ. Σκοπούλη νομίζω ότι ήταν χαρακτηριστική η σκηνή, γιατί δεν μπορείς να λες ότι αδυνατώ να επικοινωνήσω με τον Πρωθυπουργό, όταν έχεις τριψήφιο τηλέφωνο. Αυτή ήταν η χαρακτηριστική απάντηση…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν, τριψήφιο τηλέφωνο είναι ένα τηλέφωνο…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Μπορούν να έχουν απευθείας σύνδεση όλοι οι υπουργοί, μεταξύ τους, με τον Πρωθυπουργό. Δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρχει ζήτημα ασυνεννοησίας, τουλάχιστον μεταξύ των κατόχων τριψήφιων τηλεφώνων. Από εκεί και πέρα, σας επαναλαμβάνω την αναφορά του Πρωθυπουργού: Προς Θεού μη χαλαρώσουμε τώρα, προς Θεού, επειδή εμφανίζονται τα πρώτα δειλά-δειλά τα πρώτα θετικά σημάδια, δεν πρέπει «να δέσουμε το γάιδαρό μας». Η δουλειά είναι ακόμη εκεί, είναι πολύ, πρέπει να την κάνουμε σωστά και δεν είναι ώρα ούτε για εγωισμούς, ούτε για τακτικισμούς, ούτε για οτιδήποτε. Η εθνική ανάγκη παραμένει.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το πολυνομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα; Περιμέναμε χθες να κατατεθεί. Θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εξ όσων γνωρίζω, σήμερα το πρωί. Δυστυχώς, τα χρονικά περιθώρια δεν επέτρεψαν χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί κατατίθεται και Σάββατο είναι στην επιτροπή, Κυριακή στην ολομέλεια και ψηφίζεται Κυριακή βράδυ.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε επισημάνει κάποια πράγματα, κύριε υπουργέ, και ίσως θα πρέπει να τα δείτε, γιατί μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα γίνει και λεπτομερής εξέταση. Θα το μάθουν και άλλοι δηλαδή. Ξενυχτήσαμε για να καθίσουμε να δούμε κάποια στοιχεία. Το μεσημέρι υπήρξε μια διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών του πολυνομοσχεδίου, το οποίο το έχω εδώ στα χέρια μου. Διαπίστωσα ότι το βράδυ…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να σας επισημάνω κάτι: Ήταν διαρροή ενός σχεδίου. Δεν γνωρίζω, ποιο έχετε, δεν γνωρίζω εάν είναι το τελικό.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, το τελικό είναι αυτό που ήρθε αργά το βράδυ. Υπάρχει μια διαφορά σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» για το ποιοι είναι άνεργοι, ποιοι είναι πολύτεκνοι, ποιοι είναι άτομα με οικονομικές δυσκολίες. Ενώ το μεσημέρι, σε αυτό το σχέδιο, το οποίο είχαμε στα χέρια μας, αναφερόταν σε οικονομικά στοιχεία του 2013, δηλαδή με βάση τα οικονομικά στοιχεία μιας οικογένειας του 2012, την πραγματική οικονομία της οικογένειας, στο επίσημο σχέδιο που μας ήρθε το βράδυ, λέει στοιχεία του 2012, δηλαδή εκκαθαριστικό του οικονομικού έτους 2011. Αφήνει δηλαδή έξω 500.000 άτομα. Τόσοι είναι οι άνεργοι όλο το 2012, τους οποίους αγνοεί και τους πρώτους μήνες του 2013. Αυτή είναι μια σημαντική παρατήρηση. Εάν αυτοί οι άνεργοι πληρώσουν το «χαράτσι» είναι αδικία.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θα μου επιτρέψετε να το μεταφέρω και να το κοιτάξω. Δεν τη γνωρίζω αυτή τη λεπτομέρεια.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και να σας πω, γιατί είναι αδικία; Για το οικογενειακό επίδομα, το οποίο δίνεται από το πρώτο παιδί -πρώτο, δεύτερο, τρίτο- δεν το έχουμε δώσει ακόμη, γιατί περιμένουμε τα οικονομικά στοιχεία του 2013, δηλαδή να κάνουν φορολογική δήλωση οι γονείς και με βάση το εισόδημά τους, με στοιχεία του 2012, θα πάρουμε όλοι το οικογενειακό επίδομα. Και εδώ λέει ο πολίτης, ξεκινώντας από τον Παπαδάκη – και δεν είναι θυμός, είναι παρατήρηση: Όταν είναι να δώσει το κράτος, μου λέει την πραγματική μου οικονομία, όταν είναι να πληρώσω το κράτος, μου λέει τα στοιχεία του 2011. Να διαλέξει, λοιπόν, πώς θα με αντιμετωπίσει.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Παπαδάκη, είχε μια σχετική αναφορά χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, όταν αναφέρθηκε στην επερχόμενη διάταξη που θα επιτρέψει το συμψηφισμό χρεών και οφειλών του Δημοσίου προς και από τους πολίτες, δεν είναι δυνατόν, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, το κράτος από τη μια μεριά να μην είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του και από την άλλη να είναι άτεγκτος κατήγορος και διώκτης όσων του οφείλουν. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο τι ζητάει και τι προσφέρει το κράτος στον πολίτη.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και κάτι άλλο κύριε υπουργέ. Αυτό που έγινε με τον ΟΑΕΕ, με τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι από εδώ και πέρα θα έπαιρναν μικρότερη σύνταξη, έγινε για να καλυφτεί μια τρύπα του Ταμείου. Η τρύπα αυτή δημιουργήθηκε, γιατί υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για επιβολή έκτακτης εισφοράς, ύψους ή 1 ή 2 τοις χιλίοις, δεν το έχω πρόχειρο, η οποία δεν κατεβλήθη ποτέ. Και αυτή είναι μνημονιακή δέσμευση. Με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια τρύπα στον ΟΑΕΕ της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Προφανώς, η τρόικα είπε, βρείτε άλλους τρόπους, για να βρείτε αυτά τα χρήματα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να το ξεκαθαρίσω ακόμη μια φορά…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν το ήξερε ο Πρωθυπουργός.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, πέρα από αυτό, δεν υπήρχε καμία απαίτηση της τρόικας επιπλέον. Είναι η πρώτη φορά και το ανέφερε έτσι ακριβώς ο Πρωθυπουργός…

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Για την κάλυψη της τρύπας, λέω, στον ΟΑΕΕ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι η πρώτη φορά που για την κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού, δεν ζητήθηκε από την τρόικα κανένα μέτρο, σε αντιστάθμισμα.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το έκανε μόνος του ο κ. Βρούτσης, δηλαδή, αυτό;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θα μου επιτρέψετε, να μην σχολιάσω περαιτέρω. Σας είπα σαφώς για τον τρόπο που λειτουργεί το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός..

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εγώ κατάλαβα ότι δεν το ήξερε ο Πρωθυπουργός αυτό.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν είχε συζητηθεί καν. Αλλά θέλω να είμαι σαφής ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νέων μέτρων για οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό, γιατί στην πορεία της οικονομίας μας εμφανίζονται τα πρώτα θετικά σημάδια. Πιστεύουμε ότι αυτό στην εξέλιξη της χρονιάς θα έχει τέτοια πρόοδο που θα εντυπωσιάσουμε πολλούς.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μακάρι, και ποιος δεν θέλει κύριε υπουργέ. Αυτός είναι ο στόχος. Μακάρι! Χαμόγελο θέλει ο Έλληνας. Και κάτι άλλο, που ξέρω ότι θα το διαψεύσετε, γιατί αυτή είναι η δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να μαντέψω την ερώτηση;

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Την έχετε ήδη μαντέψει. Όλα δείχνουν ότι πάμε για ανασχηματισμό. Τώρα και να το διαψεύσετε, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι λόγω της εμπειρίας μου, βλέπω ότι πάμε οπωσδήποτε… Εδώ έχουν αρχίσει και παραγγέλνουν κουστούμια κάποιοι. Βγάζουν φωτογραφίες, βάφουν τα μαλλιά τους.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Παπαδάκη, λόγω της εμπειρίας μου των δέκα μηνών, οτιδήποτε και να σας πω, θα εκληφθεί από τον καθένα, όπως θέλει. Αυτό, όμως, που θέλω να σας πω κατηγορηματικά, είναι ότι έχουμε σημαντικές προτεραιότητες. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μέχρι το Πάσχα. Άρα, μετά το Πάσχα έχουμε ανασχηματισμό. Όταν ένας…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Τι να σας πω κύριε Παπαδάκη; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκ της ιδιότητος, πάντοτε διαψεύδει ανασχηματισμούς.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εγώ, επειδή προσπαθώ « να βγάλω από τη μύγα ξύγκι», είναι η πρώτη φορά που δεν είστε κατηγορηματικός στη διάψευσή σας. Άρα, αυτό…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι η εκατοστή φορά που με ρωτάτε γι` αυτό το θέμα!...

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη που είχατε, γιατί βάλαμε τα θέματα της επικαιρότητας και πολλά από τα θέματα που έχουμε, είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δώσατε τις απαντήσεις που είτε ικανοποιήσουν είτε όχι, αλλά και τα δικά μας ερωτήματα που αφορούν την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, με αυτή την αδικία για τους άνεργους που εξαιρεί 500.000…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Έχετε δει ότι στην κυβέρνηση αυτή, τις παρατηρήσεις σας, τις παρατηρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης, την καλόπιστη κριτική, τη λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας και την αξιοποιούμε.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας ευχαριστήσουμε που ήσασταν σήμερα μαζί μας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να είστε καλά.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας