Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του, το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ευβοίας, καλεί τους εργαζόμενους και τον κόσμο να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων την Τετάρτη 1η Μαΐου στις 11:00, στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας.
Μαρία Γιαμά, Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Εύβοιας
Μαρία Γιαμά, Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Εύβοιας

Το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας απευθύνει απευθύνει θερμό, ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους όλης της χώρας και ταυτόχρονα προσκλητήριο νέων αγώνων.

Τιμάμε την Πρωτομαγιά και τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους, πριν από ένα και πλέον αιώνα, σε μια εποχή, που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες ασκούνται από τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια να ξεπεράσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, με μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών.

Η 1η Μάη 2012 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια σφοδρή επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα.

Το οκτάωρο ουσιαστικά δεν ισχύει, Η ανεργία έχει φθάσει στο 30%, ενώ στους νέους υπερβαίνει το 56%,Το χαράτσι μονιμοποιείται, οι μικρές επιχειρήσεις δέχονται τη χαριστική βολή με την επιβολή του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται σε πλήρη κατάρρευση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων καταργείται, Οι δημόσιοι υπάλληλοι στοχοποιούνται, για άλλη μια φορά και χαρακτηρίζονται «υπεράριθμοι», «ράθυμοι», «διεφθαρμένοι», προκειμένου να δικαιολογηθούν οι μαζικές απολύσεις, ο δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται.

Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Αγωνιζόμαστε:

• για την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών

• για την κατοχύρωση των κοινωνικών αγαθών

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΜΑ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας