Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τρία σημαντικά έργα βασικών υποδομών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εφαρμογή στη Νέα Αρτάκη. Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται το εναπομείναν αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού, συμβασιοποιήθηκε το έργο αντικατάστασης των σωλήνων του παλαιού δικτύου ύδρευσης του οικισμού και δημοπρατήθηκε το έργο διαμόρφωσης-ανάπλασης της κεντρικής οδού της πόλης.
Αθανάσιος Ζεμπίλης και Έλενα Βάκα
Αθανάσιος Ζεμπίλης και Έλενα Βάκα

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο αντικατάστασης των σωλήνων στο παλαιό δίκτυο ύδρευσης

Υπογράφηκε, την Πέμπτη, 25 Απριλίου -παρουσία του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη-, από την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Έλενα Βάκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (ΑΝΩΔΟΜΗ ΑΤΕΒΕ), Γιώργο Πασσά, η σύμβαση για το έργο αντικατάστασης των σωλήνων του παλαιού δικτύου ύδρευσης Νέας Αρτάκης.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.224.136,75 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ανέρχεται στο 48,56%.

Η κατασκευή του δε, έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 12 μηνών.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού της Νέας Αρτάκης, αντί αμιάντου, με σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς, συνολικού μήκους 11,5 χιλιομέτρων και την κατασκευή των απαραίτητων συνοδών έργων για τον έλεγχο και τη λειτουργία του.

Έργο σημαντικό, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών των πολιτών της περιοχής.

Με το έργο αυτό, η ΔΕΥΑΧ στοχεύει πρώτιστα στο να βελτιωθεί άμεσα η ποιότητα του νερού που φθάνει στους οικιακούς και άλλους καταναλωτές. Εκτός όμως από την υγιεινή και την ασφάλεια, εκτιμάται ότι παράλληλα θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και οι απώλειες που σημειώνονται σήμερα στις ποσότητες που παροχετεύονται στις κατοικίες και σε άλλους χώρους.

Προς ανακήρυξη αναδόχου για το έργο ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων της κεντρικής οδού

Δημοπρατήθηκε στις 16 Απριλίου και βρίσκεται στο στάδιο της ανακήρυξης αναδόχου, το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης των κοινοχρήστων χώρων της κεντρικής οδού (λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως) της Νέας Αρτάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.370.190 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Το έργο αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, την εγκατάσταση οδοφωτισμού, τη σύνδεση με το δίκτυο ομβρίων και την τοποθέτηση πρασίνου επί της κεντρικής οδού (λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως) της Νέας Αρτάκης.

Έργο σημαντικό, που απαντάει στην πολύχρονη αγωνία των πολιτών της περιοχής. Αφού με την κατασκευή των πεζοδρομίων και τη σύνολη ενίσχυση της υποδομής σε όλο το μήκος της κεντρικής οδού της Νέας Αρτάκης (που με τον φόρτο κυκλοφορίας της, διχοτομεί την πόλη), οριοθετείται και διευκολύνεται η κίνηση των πεζών σε έναν δρόμο, σήμερα ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες (από την κατασκευαστική κοινοπραξία ΤΕΧΝΙΚΗ 2000 ΑΕ – ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ – ΑΝΩΔΟΜΗ ΑΤΕΒΕ – Δ. Ι. ΒΑΡΕΛΑΣ) για την ολοκλήρωση του εναπομείναντος αποχετευτικού δικτύου λυμάτων του οικισμού Νέας Αρτάκης.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.319.006,38 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 66% από το ΕΣΠΑ και στο υπόλοιπο από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων. Θα έχει δε παραδοθεί, έως και τον προσεχή Ιούνιο.

Το έργο αφορά ειδικότερα, σε τμήματα του δικτύου, συνολικού μήκους 12.848 μέτρων, 4 κύριους συλλεκτήριους αγωγούς βαρύτητας, οι οποίοι συγκλίνουν σε 2 φρεάτια και 1 αντλιοστασίου, καλύπτοντάς (μαζί με την προϋφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων) τις λειτουργικές ανάγκες του φορτίου του δικτύου κατά 100%.

Ήδη, με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εναπομείναντος δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, η ΔΕΥΑΧ, εκ παραλλήλου, προχωράει την κατασκευή του τριτεύοντος δικτύου, δηλ. την τελική φάση σύνδεσης των κτηρίων με τον αγωγό που θα περνάει έμπροσθέν τους. Με το κόστος να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη σύνδεσης και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ. .
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας