Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του το ΠΑΜΕ Ευβοίας, καλεί τον κόσμο να δώσει το δυναμικό του παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του, την Μεγάλη Τετάρτη στις 11:00 στην Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Το 1886 στις ΗΠΑ σε συνθήκες τρομοκρατίας και βαθιάς εκμετάλλευσης περίπου 500.000 εργάτες απέργησαν διεκδικώντας 8ωρο. Ο αγώνας αυτός που πληρώθηκε με το αίμα των εργαζομένων ήταν νικηφόρος.

Η πρωτομαγιά δείχνει τον δρόμο!

Σταθερή επιδίωξη της εργοδοσία και του κράτους της ήταν και είναι ο ευνουχισμός της Πρωτομαγιάς. Δεν θέλουν να θυμούνται οι εργάτες και ο λαός ποιος είναι ο δρόμος για να λύνονται καθημερινά προβλήματα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ταξικό αγώνα ενάντια σε βιομήχανους – εφοπλιστές – τραπεζίτες και ολόκληρο το σύστημα που έχουν φτιάξει για να τους υπηρετεί.

ΔΗΛΑΔΗ

  • Να οργανώνεις αγώνα που
  • Να βάζει εμπόδια στην κερδοφορία
  • Να προκαλεί δυσλειτουργία στο κράτος
  • Να αποκαλύπτει εχθρούς και συμμάχους
  • Να έχει συνολική ρεαλιστική πρόταση.

Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής – λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς. Κάθε αγώνας σε αυτήν την κατεύθυνση αυξάνει τις δυνατότητες να λύνονται μικρά και μεγάλα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση η αποτελεσματικότητα κάθε αγώνα θα αυξάνεται όσο αποκαλύπτει στα μάτια των εργαζομένων και του λαού ποιος είναι ο εχθρός

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Τα καθημερινά προβλήματα είναι πολλά, η αγανάκτηση μεγάλη. Στην περιοχή μας κλείνει το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο ενώ πολλά ακόμα μειώνουν την παραγωγή τους. Την ίδια στιγμή τα προϊόντα που θα μπορούσαν να παράγουν είναι χρήσιμα για τις ανάγκες του λαού μας. Οι βιομήχανοι μπροστά στο κέρδος τους δε λογαριάζουν ούτε τις λαϊκές ανάγκες ούτε το κόστος σε ανθρώπινες ζωές ή εξαθλιωμένες οικογένειες απολυμένων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη για το κέδρος με ανταγωνιστικότητα, με ελεύθερη αγορά. Αυτή την ανάπτυξη πληρώνουμε. Αυτή την ανάπτυξη υποστηρίζει και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας παντού στα κείμενα και τις παρεμβάσεις τους, στις τοποθετήσεις τους στο Δ.Σ.

• Έχουν ευθύνη γιατί για χρόνια ήταν χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ενώ τώρα εμφανίζονται δήθεν ενάντια στις «κομματικές αγκυλώσεις». Αυτό που κρύβουν είναι ότι και τότε και σήμερα που όψιμα «σήκωσαν μπαϊράκι», είναι αγκυλωμένοι στην υπεράσπιση του καπιταλισμού.

• Έχουν ευθύνη για τον ευνουχισμό του εργατικού κινήματος γιατί συσκότισαν τις αιτίες της κρίσης μιλώντας για «καζινοκαπιταλισμό», «νεοφιλελεύθερες πολιτικές», golden boys. Δηλαδή ότι φτάνει να απαλλαγούμε από αυτά και όχι από τον ίδιο τον καπιταλισμό. Έχουν ευθύνη γιατί δεν προειδοποίησαν ούτε οργάνωσαν την πάλη της εργατικής τάξης με κατεύθυνση την ανατροπή.

• Έχουν ευθύνη γιατί συχνοτίζονται με βουλευτές και τοπικούς παράγοντες που ανήκουν στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, με όλους αυτούς δηλαδή που έχουν βάλει πλάτη στις πολιτικές που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη.

Πάει πολύ όμως όλοι αυτοί «να κουνάνε το δάχτυλο» στο ΠΑΜΕ για δήθεν «διάσπαση». Το ΠΑΜΕ παλεύει για την πραγματική ενότητα της εργατικής τάξης κάτω από στόχους που θα αμφισβητούν το ίδιο το σύστημα που γεννά τα προβλήματα, απαλλαγμένο από όλους αυτούς που του έκαναν για χρόνια «πλάτες».

Ήμασταν και είμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους και απολυμένους του Τσιμεντάδικου, της ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ, της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, του ΒΕΤ, της ΒΙΟΜΕΚ, της Μηχανικής, των Ατλάντικ, του Γαληνού κ.α. Οι εργαζόμενοι αυτών των χώρων γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΠΑΜΕ δε λυπήθηκε κόπο και διάθεση δυνάμεων για τη στήριξη του αγώνα τους, χωρίς να ξεχωρίζει τους εργάτες από την πολιτική τους τοποθέτηση.

Τιμάμε την Πρωτομαγιά δίνοντας τη μάχη για την απεργία και τη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην πλατεία Αγοράς στις 11:00

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας, Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων Ζούρα, Συνδικάτο Φαρμάκου, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας, εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, του Νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ, των ΕΛΤΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, των Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας