Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Γεν.Γραμματέας της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας πραγματοποίησε συναντήσεις με το Εμπορικό, το Οικονομικό Επιμελητήριο και το ΕΚΕ, ενώ σήμερα συνεχίζονται οι επαφές του με φορείς της Εύβοιας.
Συνάντηση με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου
Συνάντηση με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Παντελής Σκλιάς θέλοντας να έχει μία σφαιρική εικόνα για τα προβλήματα του Νομού προγραμμάτισε σειρά συναντήσεων με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορείς όλων των Νομών της Περιφέρειας.

Χθες 6.5.09 ο κ. Γενικός επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Εύβοιας και είχε συζήτηση με μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Στην συνάντηση – συζήτηση από πλευράς μελών Διοίκησης παρέστησαν:
• Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σίμωσης
• Ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Κούκος
• Ο Οικον. Επόπτης κ. Δημήτριος Σταματούκος
• και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτριος Κωνσταντίνου  , Δημήτριος Σάκκας, Βασίλειος Βεργέτης , Κωνσταντίνος Γαρέφαλλος , Ντέπυ Σεπετή , Αντώνης Ποστέκογλου , Τρίφωνας Μαραβελάκης και Λευτέρης Ντεγιάννης.

Τον Γεν. Γραμματέα καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης ο οποίος έκανε μία αναφορά στο προφίλ του Επιμελητηρίου και στην συνέχει αναφέρθηκε στην κατάσταση που ζει η αγορά , στους προβληματισμούς που υπάρχουν , στην αγωνία για την κρίση που υπάρχει και για το τι επιπτώσεις θα έχει στην τοπική και εθνική οικονομία. Στην συνέχεια ο κ. Σίμωσης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις του Νομού και ζήτησε τις απόψεις και την συμπαράσταση του κ. Γενικού. Μεταξύ αυτών των προβλημάτων που ανέφερε ο κ. Σίμωσης περιλαμβάνονται:
• Το Οδικό Δίκτυο
• Το Χωροταξικό και η έλλειψη Επιχειρηματικών Πάρκων
• Οι Λαϊκές , το πλανόδιο εμπόριο , τα Κυριακάτικα Παζάρια και γενικά το παρεμπόριο
• Η καθυστέρηση της έκδοσης αποφάσεων ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο και η έλλειψη εκπροσώπου του Νομού στην Επιτροπή Αξιολόγησης των Επενδυτικών Προτάσεων κ.λ.π.

Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο και άλλα μέλη του Δ.Σ. όπως ο κ. Παντελής Κούκος , ο κ. Βασίλης Βεργέτης , ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Απαντώντας ο κ. Γενικό έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και τις προτάσεις που έγιναν και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της Περιφέρειας και στα έργα που έχουν ή πρόκειται να δρομολογηθούν τονίζοντας ότι η Εύβοια έχει μείνει πολύ πίσω και έργα που έπρεπε να είχαν γίνει με προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια καλείται η Περιφέρεια να τα υλοποιήσει τώρα που η περιοχή δεν είναι στον στόχο 1 και δεν μπορεί να πάρει κοινοτικές ενισχύσεις για έργα υποδομής. Ο κ. Γενικός όμως είπε ότι βλέπει με ενδιαφέρον τα προβλήματα του νομού και ότι θα κάνει κάθε τι δυνατό για την επίλυσή τους.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης 06 Μαΐου 2009, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β.Εύβοιας κκ. Χρυσόστομο στον οποίο ανακοίνωσε τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και ζήτησε τη συνδρομή της Μητροπόλεως στην υλοποίηση του προγράμματος.
Στη συνέχεια, στις 18.00 είχε συνάντηση με το πρεδρείο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ενώ στις 19.00 επισκέφθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο Εύβοιας-Βοιωτίας όπου και συναντήθηκε με το προεδρείο του.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας