Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προ ημερήσιας διατάξεως μετά από αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αλιβερίου που κατέθεσε ο περιφερικός Σύμβουλος Ν. Στουπής έγινε συζήτηση στο Περιφερικό Συμβούλιο στις 25 -4-2013 με θέμα την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι
Ο Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου λέει όχι στην ΑΓΕΤ
Ο Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου λέει όχι στην ΑΓΕΤ

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Γ. Λαγανάς και Ευάγγελος Σπίθας ανέλυσαν στο Περιφεριακό Συμβούλιο όλα όσα έχουν σχέση με την καύση του RDF.

Ο Γ.Λαγανάς έκανε ένα σύντομο ιστορικό για την υπόθεση καύση RDF στην περιοχή, τους αγώνες που έχουν γίνει από την λαό της Αλιβερίου κατά της καύσης, τους λογούς που κάνουν επικίνδυνη της καύση για την υγεία των κάτοικων ,και ανέφερε τους διακεκριμένους επιστήμονες που συνηγορούν κατά της καύσης RDF τόνισε δε ότι « λέμε ναι στην ανάπτυξη όχι όμως στην καύση που θα είναι καταστροφική για το Αλιβέρι».

Τέλος ζήτησε την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβούλιου στον αγώνα κατά της καύσης που μπήκε στο έβδομο χρόνο.

Μετά τον λόγο πήρε ο Ε. Σπίθας όπου ανέλυσε τεχνικά γιατί δεν μπορεί να καεί το RDF στις εγκατάστασης της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι χωρίς να γίνει έκλυση των άκρως επικινδύνων διοξινών.

Ζήτησε να μην δοθεί καμία άδεια για καύση από την Περιφέρεια και να ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ να ανακληθεί η άδεια για καύση RDF.

Παρευρεθήκαν και ο κ. Β. Ντόβολης .δημοτικός σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου καθώς και δήμαρχος κ. Δ. Θωμάς που μετέφεραν την ομόφωνη απόφαση του Δήμου κατά της καύσης PDF.

Μετά από την τοποθέτηση αρκετών περιφερειακών σύμβουλων αλλά και του περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά που τάχτηκαν κατηγορηματικά κατά της καύσης του RDF το Περιφερικό Συμβούλιο αποφάσισες ομόφωνα

1)Την επικαιροποιηση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβούλιο Ευβοίας για μη αποδοχή καύσης RDF στην μονάδα στο Αλιβέρι

2) Την απόρριψη συναφών δανειοδοτήσεων καύσης PDF στη μονάδα σε περίπτωση που επανέλθει τέτοιο θέμα

3) Στη διαβίβαση αιτήματος στο ΥΠΕΚΑ για αναστολή της έγκρισης των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης που αφορά στην καύση RDF στη μονάδα της ΑΓΕΤ. .
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας