Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ανακοίνωση της, καλεί τον κόσμο να δώσει το δυναμικό παρόν του στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας, αύριο Μεγάλη Τετάρτη, ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

H φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, με τραγικές τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, μπροστά σε νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων, που οδηγούν ολοταχώς στο 4ο μνημόνιο εξολόθρευσης και κοινωνικής καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης, ένταση των στοιχείων αυταρχισμού, τρομοκρατίας, εργοδοτικής αυθαιρεσίας, κλείσιμο εργοστασίων, ανεργία και φτώχια. Τα Συνδικάτα αποφάσισαν να τιμήσουν τους αγώνες των εργαζομένων, την 1η του Μάη με απεργιακή κινητοποίηση την Μ. Τετάρτη.

Ιδιαίτερα στην πόλη μας, την Χαλκίδα, η αποδιάρθρωση της παραγωγής με το κλείσιμο (ή την απειλή κλεισίματος), μεγάλων βιομηχανιών, ΑΓΕΤ-τσιμέντα, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ αλλά και άλλων μικρότερων επιχειρήσεων παραγωγής, μικροβιοτεχνιών και καταστημάτων τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα από την 3χρονη εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής πολιτικής των Μνημονίων, επιδεινώνονται και οξύνονται.

Η 1η ΜΑΗ δεν είναι αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Είναι ημέρα μνήμης των θυσιών και των αιματοβαμμένων αγώνων των εργαζομένων, δηλώνει την συνέχιση των αγώνων, που στις μέρες μας πρέπει να εκφραστεί με την ανατροπή των μνημονίων και της «Τροικανής» κυβέρνησης. Η Πρωτομαγιά, η ημέρα των εργαζομένων πρέπει να τιμηθεί όπως της αρμόζει και απαιτούν οι στιγμές, με απεργία. Ιδιαίτερα σήμερα, που στοχοποιούνται οι συλλογικές καταχτήσεις, που γίνεται μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια να αδρανήσουν τα ταξικά αντανακλαστικά της μνήμης και της συλλογικής αξίας, να καλλιεργηθεί η λογική της αδράνειας και της αποδοχής του μονόδρομου του μνημονίου, να λειτουργήσει η πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού, της έξαρσης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της τρομοκρατίας, η φετινή πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία και απαιτεί ενότητα, μαζικότητα και αταλάντευτο αγώνα για την ανατροπή.

Ο δρόμος της ανατροπής χτίζεται καθημερινά.

Καλούμε τον λαό, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους καταστηματάρχες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουμε ενωτικά και μαζικά στην συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας την Τετάρτη 1η Μαΐου στις 11.00 το πρωί, μαζί με τους εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας που αντιστέκονται στις απαιτήσεις της πολυεθνικής Lafarge, και να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας.

Είμαστε πολλοί, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Τ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας