Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρώτη μέρα του μήνα Μαΐου σήμερα και η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε στεφάνια με λουλούδια, τα οποία κρεμάμε στην εξώπορτα μας. Στο ανθοπωλείο Dariveris-Creations μπορείτε να βρείτε ότι στεφάνι θέλετε σε προσιτές τιμές, πάντα με σεβασμό στην καλαισθησία.
Μαγιάτικα στεφάνια από το ανθοπωλείο Dariveris-Creations
Μαγιάτικα στεφάνια από το ανθοπωλείο Dariveris-Creations

Ο Μαΐος είναι συνδεδεμένος με την ανθοφορία των λουλουδιών. Κάπως έτσι έχει γίνει έθιμο το μαγιάτικο στεφάνι. Η παράδοση θέλει την πρωτομαγιά κάθε σπίτι να αποκτά το δικό του, κρεμασμένο έξω από την πόρτα του ή στο μπαλκόνι.

Οι ρίζες του συγκεκριμένου εθίμου εντοπίζονται στην αρχαιότητα. Στην ιερή πομπή των Ανθεστηρίων, οι Αθηναίοι βάδιζαν προς τον Παρθενώνα κρατώντας καλάθια με λουλούδια. Αλλά και στα Θαργήλια - τη γιορτή για τον Θαργηλίωνα, τον αντίστοιχο μήνα του Μαΐου- γιορτάζονταν η επιστροφή της Περσεφόνης από τον Άδη, με τους ανθρώπους επίσης να κρατούν κλαδιά με καρπούς, που θεωρούνται ρίζα του σημερινού εθίμου.

Αν και σύμφωνα με το έθιμο η ημέρα αποτελεί ευκαιρία για να βρεθεί κανείς στην εξοχή και να μαζέψει τις πρώτες ύλες για την κατασκευή ενός στεφανιού, οι περισσότεροι πλέον προτιμούν τις έτοιμες λύσεις. Για αυτό το ανθοπωλείο Dariveris-Creations σας «λύνει» τα χέρια, με έτοιμα μαγιάτικα στεφάνια, τα οποία ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, σε αρκετά προσιτές τιμές. 

Μια επίσκεψη θα σας πείσει..!

Ανθοπωλείο Dariveris - Creations
Υπεύθυνη Μαρία Δαριβέρη
Χαϊνά 9, Χαλκίδα, 34100
Τηλέφωνο: 2221021510
Φαξ: 2221087013
Site: www.dariveris.gr

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας