Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς καταγγέλει την αδιαφορία που συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές για το μολυσμένο νερό της Κηρίνθου και της Κρύας Βρύσης.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» των κατοίκων της Κηρίνθου και της Κρύας Βρύσης στη βόρεια Εύβοια για το πόσιμο νερό της περιοχής, το οποίο είναι επιβαρημένο με επικίνδυνα κολοβακτηρίδια και εξασθενές χρώμιο, σύμφωνα και με αναλύσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Εύβοιας, μετά από καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Κηρίνθου στις 18 Φεβρουαρίου και στις 29 Μαρτίου αντίστοιχα.

Το νερό, όπως έδειξαν οι αναλύσεις, εμπεριέχει υψηλές παραμετρικές τιμές σε κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκους και e coli στοιχεία ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων.

Μετά την διαπίστωση του προβλήματος, στις 5/4, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση « η κοινότητα της Κηρίνθου και το χωριό της Κρύας Βρύσης να τροφοδοτηθούν με εμφιαλωμένα νερά μέχρι να έρθουν και οι καινούργιες αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Να τοιχοκολληθούν ανακοινώσεις σε δημόσιους χώρους σχετικά με την επικινδυνότητα του νερού και να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι ».

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι δημοτικοί παράγοντες δεν έκαναν τίποτε για την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απλά, αξιοποιώντας απόψεις κάποιου ιδιωτικού εργαστηρίου επιχειρούν με κάθε τρόπο να αμφισβητήσουν την κατάσταση.

Στην ίδια λογική του Δημάρχου παραμένει άπρακτη και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρ’ ότι ενημερώθηκε έγκαιρα από την παράταξη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, τόσο στην διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος όσο και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου..

Σε αυτά τα πλαίσια, σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΓΗ, καλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του και φυσικά να εργαστεί για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να κατανοήσει την σημασία του προβλήματος και να δράσει για να εξασφαλίσει όσα δικαιούται και του ανήκουν. Για καθαρό νερό, δικαίωμα των κατοίκων και στοιχειώδη προϋπόθεση της υγιεινής διαβίωσης τους

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον κ Περιφερειάρχη για να του υπενθυμίζουμε την πρόταση μας για ολοκληρωμένη συζήτηση του προβλήματος ύδρευσης., αφού αρκετές είναι οι περιπτώσεις μολυσμένων νερών στα Οινόφυτα, γύρω από τον Ασωπό, την Αυλίδα, τα Μεσσάπια, τον κάμπο της Θήβας κλπ.

OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας