Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση του ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει εθελοντικά στον καθαρισμό των ακτών και των παραθαλάσσιων δασών στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.
Πρόσκληση σε καθαρισμό ακτών από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Πρόσκληση σε καθαρισμό ακτών από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

1. Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης με βάση την επιτυχία των προηγουμένων ετών , προτίθεται και εφέτος για τρίτη φορά, να οργανώσει μία ημέρα όπου με την εθελοντική προσφορά και συμμετοχή θα καταβληθεί προσπάθεια για την καθαριότητα των ακτών και των παραθαλασσίων δασών που βρίσκονται στη ζώνη ευθύνης της, καθώς και της Πλατάνας.

2. Εφέτος την εκδήλωση θα την ονομάσουμε «Ημέρα στη μνήμη του Άρη Κουτέλου», ο ποίος χάθηκε στη θάλασσα και ο οποίος κάθε χρόνο συμμετείχε δυναμικά στην καθαριότητα των ακτών της Πλατάνας, ως εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου και θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.

3. Οι ακτές στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η καθαριότητα θα είναι : α. Των ακτών Σουτσίνι και Αγίου Γεωργίου με μέριμνα του 1ουΔημοτικού Σχολείου Κύμης. β. Των ακτών της Πλατάνας με μέριμνα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης. γ. Των ακτών παλαιό και νέο Λιμανάκι με μέριμνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

4. Η όλη επιχείρηση θα εκτελεσθεί, αφού το ΚΤΕΛ Ευβοίας διαθέσει 3 λεωφορεία, όπως παρακάτω:

α. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο θα οδηγήσει τους μαθητές του στο χώρο του ΚΤΕΛ Ευβοίας, θα επιβιβασθούν σε δύο λεωφορεία (στο πρώτο υποχρεωτικά 50 μαθητές) και υπό την συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ θα κινηθούν προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

β. Στο 1ο Δημ. Σχολείο θα αναμένει ένα λεωφορείο, όπου θα επιβιβασθούν μαθητές του 1ο Δημ, Σχολείο και οι υπόλοιποι θα επιβιβασθούν στα λεωφορεία που θα έρθουν με το 2ο Δημ. Σχολείο. Από εκεί θα αποτελέσουν ενιαία φάλαγγα με κατεύθυνση προς Παραλία Κύμης.

γ. Τα οχήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου θα κινηθούν προς Πλατάνα αφού αποβιβάσουν στην Παραλία όσους μαθητές του 1ουΔημοτικού Σχολείου έχουν παραλάβει, οι οποίοι με μέριμνα του σχολείου θα οδηγηθούν στις ακτές «Σουτσίνι» και «Αγίου Γεωργίου».

δ. Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού θα κινηθεί κατά την κρίση της.

ε. Το Νοσοκομείο Κύμης παρακαλείται να καλύψει την προσπάθεια κατά την κρίση του . ζ. Η ΕΛΑΣ παρακαλείται να συνοδεύσει τα λεωφορεία που θα κινηθούν προς Πλατάνα κατά την μετάβαση και κατά την επιστροφή και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κύμης παρακαλείται να εξασφαλίσει την όλη ενέργεια κατά την κρίση του. η. Το Λιμεναρχείο Κύμης, παρακαλείται να εξασφαλίσει την ενέργεια στη Ζώνη ευθύνης του κατά την κρίση του.

θ. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Παραλίας και Πλατάνας παρακαλούνται για την συμμετοχή κατά την κρίση τους και ειδικά σε θέματα υποστήριξης, όπως σακούλες, γάντια, νερό, σάντουιτς κλπ.

5. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου παρακαλείται για την έγκαιρη τοποθέτηση σε κατάλληλα σημεία υλικών που θα βοηθήσουν στην εκτέλεση της εργασίας. καθώς και για την έγκαιρη απομάκρυνση των υλικών που θα συγκεντρωθούν.

6. Οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι και το Λιμενικό Ταμείο, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα , λόγω των αρμοδιοτήτων τους, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους συμμετοχή. Λύκειο και Γυμνάσιο Κύμης δεν συμπεριελήφθησαν στις αποστολές/ανάθεση έργου, λόγω εξετάσεων.

7. Η όλη επιχείρηση θα ξεκινήσει την 09.00πμ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 12:00. Τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους μαθητές στο χώρο αποβίβασης, στον οποίο θα συγκεντρωθούν οι μαθητές για την επιστροφή έγκαιρα και όταν θα έρθουν τα οχήματα θα επιβιβασθούν όπως επιβιβάσθηκαν και για την μετάβαση.

8. ΠΡΟΣΟΧΗ : Κανένας μας δεν πρέπει να ξεχάσει ότι οι επιβάτες των οχημάτων που θα εκτελέσουν και το έργο είναι μικροί μαθητές και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

9. Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Πρόεδρος Δ.Κ.Κύμης : 6937446652

Αντιπρόεδρος Δ.Κ.Κύμης : 6972053864 10.

Σας καλούμε να συμμετέχετε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

17/01/2018
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας διοργανώνει ομιλί...
Έφυγε από την ζωή ο Ευβοιώτης πρώην υπουργός Βασίλης Κεδίκογλου

Έφυγε από την ζωή ο Ευβοιώτης πρώην υπουργός Βασίλης Κεδίκογλου

16/01/2018
Ο Βασίλης Κεδίκογλου, γεννημένος στην Ιστιαία της Εύβοιας, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια βουλευτής και υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας