Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ύστερα και από προτροπή του Υπουργείου Παιδείας, υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασιας μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Θανάσης Ζεμπίλης και ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Παλιαλέξης
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Θανάσης Ζεμπίλης και ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Παλιαλέξης

Έχοντας ως κοινό σκοπό την προώθηση της γνώσης και των επιστημών προς όφελος κυρίως της μαθητιώσας νεολαίας, των εκπαιδευτικών και γενικότερα του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, και με προτροπή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας.

Την εν λόγω σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας ο Διευθυντής της κ. Ηλίας Παλιαλέξης και εκ μέρους της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Χαλκιδέων στην οδό Ληλαντίων και Μεγασθένους την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2013 και ώρα 12:00. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Θεόδωρος Δρεμέτσικας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Συρίμης, ο Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Άγγελος Μαντάς, η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ. κ. Αναστασία Ψυχογιού, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εστίας κ. Αντώνης Αντωνίου και ο Υπεύθυνος Οργάνωσης της Εστίας κ. Γιάννης Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας η Εστία Γνώσης Χαλκίδας αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, να συνεχίσει το πρόγραμμά της διαδίδοντας και εφαρμόζοντάς το σε καθημερινή βάση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας, πρωτοβάθμιας, καθώς και σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία επισκέπτονται τον χώρο της. Αναλαμβάνει, επίσης, τη συνέχιση του προγράμματος «ΤηλΕστια» μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε ένα απομακρυσμένο σχολείο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού να συμμετέχει διαδραστικά και ενεργά στο πρόγραμμα της Εστίας επικοινωνώντας αμφίδρομα με το αντίστοιχο σχολείο που βρίσκεται στον χώρο της Εστίας. Τέλος, μέσω των τεχνικών της και της τεχνογνωσίας που διαθέτει, αναλαμβάνει την εφαρμογή του προγράμματος «ΤηλΕστια» με τη μορφή της «ΤηλεΤαξης».

Βασικός στόχος του προγράμματος αυτού είναι η κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών όσο το δυνατόν περισσοτέρων δυσπρόσιτων σε πρώτη φάση δημοτικών σχολείων της νησιωτικής ή/και της ηπειρωτικής χώρας, τα οποία μη διαθέτοντας καθηγητή Αγγλικών, Πληροφορικής ή και, ενδεχομένως άλλων ειδικοτήτων, θα συνδέονται καθημερινά και μόνιμα με την Εστία Γνώσης ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, υπό μορφή διαλέξεων, να επικοινωνούν με άλλους εγκεκριμένους κοινωνικούς ή επιστημονικούς φορείς, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος που θα ορίζεται από κοινού.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει να ενισχύει και υποστηρίζει το έργο της Εστίας Γνώσης α) ενημερώνοντας τα σχολεία, τουλάχιστον της δικαιοδοσίας της, για το έργο το οποίο επιτελείται στην Εστίας Γνώσης, β) διαθέτοντας έναν καθηγητή ειδικότητας Μαθηματικού ή Φυσικού ή Πληροφορικής και γ) διαθέτοντας κατά περίπτωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤηλεΤαξη» εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να διδάσκουν με τηλεμαθήματα το αντικείμενό τους σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυσπρόσιτων περιοχών, όπου η φυσική παρουσία τέτοιων εκπαιδευτικών είναι αδύνατη. Η διάθεση θα γίνεται ανάλογα με την κάλυψη των αναγκών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συμφώνησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους, ώστε η διάχυση της επιστημονικής γνώσης να λειτουργεί υποστηρικτικά για το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Είναι προφανές ότι η παραπάνω Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί αναγνώριση και δικαίωση του έργου το οποίο επιτελείται στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και το εφαλτήριο για συνέχιση και περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της.

Για την Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Η Πρόεδρος της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ

Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος

Αντώνιος Αντωνίου

Δρ. Αστροφυσικής

Παν/μίου Αθηνών
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

26/04/2018
Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ φαγητό και μουσική, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab! Ο ραδιοφωνι...
Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

25/04/2018
Όλα είναι έτοιμα για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 και αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Valvoline Πρωταθλήματος Αναβάσεων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας