Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Μετά την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ , πρωτοστατούντος του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου καταψηφίστηκε τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης να διαχειρίζονται μαύρο χρήμα.

Η αντίδραση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μπει τέλος σε ένα καθεστώς ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που είχε θεσπιστεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ , καθώς οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είχαν την ευχέρεια να διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και χωρίς παραστατικά το 2% του ετήσιου τζίρου τους.

Ο κ. Κεδίκογλου είχε αρχικά επισημάνει, ότι το υπουργείο θα αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία σκανδαλώδη διάταξη, καθώς δίνεται το «προνόμιο» στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης να διακινούν μαύρο χρήμα την ίδια στιγμή που σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι πολίτες επιβαρύνονται με πρόσθετη φορολογία.

Η κίνηση στην οποία προχώρησαν οι βουλευτές που εξέφρασαν τη διαφωνία τους ήταν η συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
Ο κ. Κεδίκογλου που έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των οικονομικών των Μέσων Ενημέρωσης υπέγραψε το αίτημα, εκφράζοντας την αντίδρασή του και κάνοντας γνωστό ότι δεν θα ψηφίσει μία χαριστική διάταξη, η οποία θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής γενικότερα.
Μετά την αντίδραση που προκλήθηκε η κυβέρνηση κατανόησε το πρόβλημα και οδηγήθηκε σε αναδίπλωση, αποσύροντας την τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στα Μέσα Ενημέρωσης να διαχειρίζονται μαύρο χρήμα για τρία ακόμα χρόνια.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας