Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Μετά την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ , πρωτοστατούντος του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου καταψηφίστηκε τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης να διαχειρίζονται μαύρο χρήμα.

Η αντίδραση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μπει τέλος σε ένα καθεστώς ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που είχε θεσπιστεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ , καθώς οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είχαν την ευχέρεια να διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και χωρίς παραστατικά το 2% του ετήσιου τζίρου τους.

Ο κ. Κεδίκογλου είχε αρχικά επισημάνει, ότι το υπουργείο θα αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία σκανδαλώδη διάταξη, καθώς δίνεται το «προνόμιο» στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης να διακινούν μαύρο χρήμα την ίδια στιγμή που σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι πολίτες επιβαρύνονται με πρόσθετη φορολογία.

Η κίνηση στην οποία προχώρησαν οι βουλευτές που εξέφρασαν τη διαφωνία τους ήταν η συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
Ο κ. Κεδίκογλου που έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των οικονομικών των Μέσων Ενημέρωσης υπέγραψε το αίτημα, εκφράζοντας την αντίδρασή του και κάνοντας γνωστό ότι δεν θα ψηφίσει μία χαριστική διάταξη, η οποία θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής γενικότερα.
Μετά την αντίδραση που προκλήθηκε η κυβέρνηση κατανόησε το πρόβλημα και οδηγήθηκε σε αναδίπλωση, αποσύροντας την τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στα Μέσα Ενημέρωσης να διαχειρίζονται μαύρο χρήμα για τρία ακόμα χρόνια.

 
Δημοφιλή σήμερα

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

19/03/2018
Ούτε την προσπάθεια των μικρών μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς δεν σεβάστηκαν κάποιοι “αμετανόητοι”, οι οποίοι εξαφάνισαν μεγάλο α...
Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

17/03/2018
Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας στη Χαλκίδα....
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

17/03/2018
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας