Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση είχε καταθέσει τον Απρίλιο του 2013 ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, σχετικά με την αδικαιολόγητη ακρίβεια του φυσικού αερίου στην Ελλάδα για τις επιχειρήσεις. Μετά την ανικανότητα του Υπουργού να απαντήσει στα ερωτήματα του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, η δικαίωση ήρθε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος δηλώνει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την έβδομη θέση υψηλότερης τιμής ανά μεγαβατώρα φυσικού αερίου.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, στις 2 Απριλίου 2013, ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων για το πώς το Υπουργείο Ανάπτυξης και η πολιτική ηγεσία αυτού, εξασφάλισαν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, των ιδιωτών καταναλωτών και των ελληνικών επιχειρήσεων, όταν η χώρα μας εμφανίζεται να κατέχει τα πρωτεία της ακρίβειας των τιμολογίων φυσικού αερίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα ερωτούσε: «Ποιοι φόροι επιβαρύνουν τα τιμολόγια φυσικού αερίου; Είναι συμβατοί με τις οδηγίες της Ε.Ε.; Η φορολόγηση είναι πλεονεκτικότερη ή βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ύψος των τελών που επιβάλουν χώρες- ανταγωνιστές της Ελλάδος; Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να αλλάξει τιμολογιακή κατεύθυνση ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική βιομηχανία»;

Στις 17/4/2013 ο Υπουργός κος Χατζηδάκης, δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει και στα 5 ερωτήματα που του έθεσε ο βουλευτής.

Την ίδια στιγμή και ενώ η Κυβέρνηση κωφεύει, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε έκθεση που θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Συμβούλιο Κορυφής, παραθέτει αναλυτική κατάσταση των τιμών του φυσικού αερίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την έβδομη υψηλότερη θέση τιμής ανά μεγαβατώρα φυσικού αερίου.

Άρα το φυσικό αέριο στην Ελλάδα είναι πανάκριβο.

Αντί λοιπόν, η Κυβέρνηση να περιορίζεται στην εσωτερική μετάθεση ευθυνών, πρέπον θα ήτο να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον θεσμικό κοινοβουλευτικό έλεγχο και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους έλληνες καταναλωτές.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας