Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε μεγάλη αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, χωρίς προβλήματα. Με το διάταγμα για την πολιτική επιστράτευση που υπέγραψε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα 13/5 το πρωί θα αρχίσουν να μοιράζονται τα ατομικά φύλλα πορείας στους καθηγητές.
Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς

Στην απόφαση που έχει την υπογραφή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρεται ότι «κηρύσσεται κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης στο σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των αναγκαίων πόρων καθ όλη την περίοδο των εξετάσεων προκειμένου να αποτραπούν οι απειλούμενες δυσμενείς συνέπειες από την προταθείσα απεργία, η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και οι κίνδυνοι για την δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων».

Στο επιχείρημα των καθηγητών ότι αποφάσισαν απεργία γιατί τώρα ελήφθησαν τα μέτρα που τους αφορούν (και ότι αποφασίστηκαν τώρα ακριβώς για να συμπέσουν με τις εξετάσεις) κυβερνητικά στελέχη απαντούν ότι τα μέτρα αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης και δεν μπορούσαν να μετατεθούν.

Οπως ήταν αναμενόμενο την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των καθηγητών καταδίκασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην της Χρυσής Αυγής. Η Ομοσπονδία των καθηγητών έχει καλέσει τα μέλη της σε κινητοποίηση την Δευτέρα το απόγευμα.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι μετά και την επιστράτευση των καθηγητών άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες θα το σκεφθούν καλύτερα πριν αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι δε απαραίτητο, λένε τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου, να επικρατήσει κοινωνική ηρεμία μέχρι τον Ιούνιο η οποία εκ των πραγμάτων κινδυνεύει λόγω της λήξης της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων και της μείωσης των μισθών σε περίπου ένα εκατομμύριο εργαζομένους.

Διαβάστε τι αναφέρει το κείμενο στο ΦΕΚ σχετικά με την επιστράτευση:

Πολιτική Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των αναγκαίων πόρων και παροχή εξουσιοδότησης στους αρμοδίους Υπουργούς, προκειμένου να προβούν σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των εκπαιδευτικών αυτών, καθώς και της χρήσης των ακινήτων και κινητών, που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και κάθε άλλης εξέτασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας.

1. Κηρύσσουμε σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των αναγκαίων πόρων.
2. Εξουσιοδοτούμε:
α) τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να προβεί σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

β) τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να προβούν σε επίταξη της χρήσης του συνόλου των σχολικών κτηρίων και μονάδων, γραφείων, εγκαταστάσεων, υλικού και των εν γένει ακινήτων και κινητών μέσων, που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και κάθε άλλης εξέτασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας,

γ) τους ανωτέρω Υπουργούς να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για την διασφάλιση της απρόσκοπτης και ομαλής διεξαγωγής και ολοκλήρωσης των ανωτέρωεξετάσεων και κάθε άλλης εξέτασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 11 Μαΐου 2013

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας