Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης, κατέθεσν ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας, με θέμα τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη Κήρυνθο της Εύβοιας λόγω ακατάλληλου πόσιμου νερού.
ΚΚΕ
ΚΚΕ

Σε κίνδυνο βρίσκεται η δημόσια υγεία στην Κήρινθο της Εύβοιας εξαιτίας του ακατάλληλου νερού που πίνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Με έγγραφά της η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Χαρακτηρίζει σύμφωνα με τις μετρήσεις το νερό ακατάλληλο, εξαιτίας πολλών παθογόνων επικίνδυνων μικροοργανισμών και καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μοίρασμα εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους έως ότου λυθεί το πρόβλημα ουσιαστικά παρέμεινε στα χαρτιά, αφού ο δήμος μόνο για μια μέρα (11/4/2013) μοίρασε εμφιαλωμένο νερό στους μαθητές και αυτό μετά από την απόφαση του συλλόγου γονέων, ότι θα σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η αγανάκτηση των κατοίκων αυξάνει από τον εμπαιγμό και την αδιαφορία που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

1. Άμεσα να ελεγχθούν όλες οι πηγές και το δίκτυο της ευρύτερης περιοχής με ευθύνη του κράτους και να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της έρευνας. Να ελεγχθεί επίσης η καταλληλότητα των δεξαμενών.

2. Να γίνει εκτεταμένη έρευνα για την ποιότητα του νερού της περιοχής . Να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη εξασθενούς χρωμίου, ή άλλων βλαβερών ουσιών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

3. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μόλυνση - ρύπανση να εντοπιστούν τα αίτια και να παρθούν μέτρα για την άμεση παροχή εμφιαλωμένου νερού καθώς και για την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα, και την υδροδότηση της περιοχής με καθαρό νερό, με ευθύνη του κράτους, χωρίς το κόστος αυτό να επιβαρύνει τους κατοίκους.

4. Να διενεργηθεί σε δημόσια νοσοκομεία δωρεάν ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος – επίβλεψη της υγείας του εκτεθειμένου πληθυσμού.

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

Θανάσης Παφίλης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας