Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ληλαντίων και τις ελλείψεις επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας βουλευτές του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μαρίνος. Συγκεκριμένα:

"Οξυμμένο είναι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ληλαντίων. Η απότομη πληθυσμιακή ανάπτυξη των τελευταίων ετών έχει οξύνει τα προβλήματα, καθώς εντοπίζονται τεράστιες ελλείψεις που για την αντιμετώπισή τους είναι απαραίτητη η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών, αφού και αυτές θεωρούνται ανεπαρκείς.
Σύμφωνα  με στοιχεία του δήμου Ληλαντίων στην περιοχή υπάρχουν περίπου 3.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο την επόμενη τριετία, επιβαρύνοντας κι άλλο την κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα στη περιοχή υπάρχουν δύο γυμνάσια, απ’ τα οποία στο ένα (Γυμνάσιο Βασιλικού) φοιτούν 440 μαθητές, το κτίριο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τόσων μαθητών. Επίσης σε ολόκληρο τον δήμο υπάρχει ένα λύκειο το οποίο στεγάζει 205 μαθητές, οι υπόλοιποι αναγκάζονται να μετακινούνται σε σχολεία της Χαλκίδας (περίπου 200 μαθητές στα ημερήσια και 100 στα νυχτερινά).  
Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στην προσχολική εκπαίδευση. Στο Βασιλικό από τα 7 νηπιαγωγεία τα 6 στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια που έχουν δημιουργηθεί για άλλη χρήση και συνεπώς δεν είναι κατάλληλα για να φιλοξενούν παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αντίστοιχα στα τοπικά διαμερίσματα της Λαμψάκου και του Αγ. Νικολάου, από τα 2 νηπιαγωγεία, το ένα μισθώνεται. Παράλληλα σε ολόκληρο το δήμο υπάρχει μόνο ένας παιδικός σταθμός στο Βασιλικό.
Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω απαιτείται η ικανοποίηση των αιτημάτων των φορέων της περιοχής που ζητούν δημιουργία νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων για την κάλυψη των αναγκών. Σύμφωνα με τους φορείς της περιοχής χρειάζεται να δημιουργηθούν 2 παιδικοί σταθμοί  (1 στο Βασιλικό και 1 στο Μπούρτζι), 2 νηπιαγωγεία (1 στο Βασιλικό και 1 στον Αγ. Νικόλαο), ένα δημοτικό στο τοπικό διαμέρισμα των Φύλλων και ένα γυμνάσιο για την περιοχή Φύλλα – Αφράτι – Μύτικα όπου υπάρχουν περίπου 150 παιδιά που μεταφέρονται στο γυμνάσιο Βασιλικού. Ενώ είναι απαραίτητη η δημιουργία σχολικού συγκροτήματος (νηπιαγωγείο, δημοτικό, λύκειο) στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, που θα εξυπηρετεί τρία χωριά (Αγ. Νικόλαο, Μπούρτζι, Λάμψακος). Επιπλέον επέκταση χρειάζονται και τα υπάρχοντα σχολεία (3ο δημοτικό και λύκειο Βασιλικού).
Η κρατική χρηματοδότηση δεν αρκεί ούτε για την συντήρηση των σχολικών μονάδων.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
• Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία των απαραίτητων σχολικών μονάδων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, από την προσχολική μέχρι και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων;
• Σε τι ενέργειες θα προχωρήσουν για τη συντήρηση και βελτίωση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων;
• Η περιοχή γειτνιάζει με τα ρήγματα του Ωροπού και της Αταλάντης, επομένως είναι αυξημένης επικινδυνότητας. Σε τι ενέργειες θα προβούν οι κ. υπουργοί ώστε να γίνει έλεγχος αντισεισμικής προστασίας σε όλες τις σχολικές μονάδες;"
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

15/10/2018
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τους γονείς των μαθητών του Ειδικού νηπιαγωγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας