Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Coffee Island - Χαλκίδα
Με επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου-Παραμεριτών-Παρθενίου-Αγίου Λουκά-Αγίου Ιωάννη-Αγίου Γεωργίου-Θαρρουνίων-Κρεμαστού, πληροφορεί τον κόσμο ότι, με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας διεξάγεται στο Πταισματοδικείο Αλιβερίου προκαταρκτική εξέταση κατά του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Δ. Θωμά, του Αντιδημάρχου κ. Ν. Κιούση και άλλων προσώπων.
Οικισμός Τραχήλι και περίχωρα
Οικισμός Τραχήλι και περίχωρα

Η ποινική δικογραφία έχει σχηματιστεί με βάση την από 17/12/2012, Α.Β.Μ. Ζ12/718 Μηνυτήρια Αναφορά της Συντονιστικής μας Επιτροπής. Με αυτήν καταγγείλαμε αρμόδια τις παράνομες πράξεις στις οποίες στηρίχτηκε η απόπειρα τοπικών παραγόντων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου να εγκαταστήσουν στην καταπατημένη δασική δημόσια έκταση της «Μεγάλης Βόλτας» Παραμεριτών εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων όλης της Νότιας Εύβοιας.

Πρόσθετα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως και περιέρχονται στην κατοχή μας δείχνουν μια συστηματική καταφρόνηση προς την νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες από μέρους των οργανωτών όλης αυτής της κακόζηλης επιχείρησης. Αλυσίδες ολόκληρες παρανομιών, από τις οποίες οι προηγούμενες προετοιμάζουν τις επόμενες, και οι επόμενες στηρίζονται στις προηγούμενες.

Η Συντονιστική Επιτροπή μας συμμετέχει στην προκαταρκτική εξέταση από τη θέση του μηνυτή και του Πολιτικώς Ενάγοντα. Σεβόμενη τους θεσμούς στους οποίους έχει η ίδια προσφύγει, δεν επιθυμεί να διεξαγάγει την δίκη δια των Μ.Μ.Ε. Οι δικονομίες που διέπουν την κάθε διαδικασία (αστική, ποινική, διοικητική) διασφαλίζουν τη δημοσιότητα, ως εγγύηση της δίκαιης διαδικασίας, εκεί που χρειάζεται.

Ωστόσο, καταγράφουμε ως δείγμα υγιούς λειτουργίας του «Κράτους του νόμου», της ενότητας της έννομης τάξης και, σε τελευταία ανάλυση, του ίδιου του Κράτους, το ότι η λαϊκή επαγρύπνηση και η έγκαιρη καταγγελία των παρανομιών, στην υπόθεση αυτή, δεν οδήγησαν μόνο στην κίνηση των διαδικασιών ελέγχου των υπευθύνων, αλλά και στην αναστολή, με προοπτική οριστικής ματαίωσης, ενός «έργου» το οποίο, εάν υλοποιούνταν, θα συνιστούσε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ένα «μήνυμα» που κατόρθωσε να περάσει η Συντονιστική Επιτροπή προς κάθε αρμόδιο ήταν, ακριβώς, ότι το νομικό και το τεχνικό σκέλος της υπόθεσης δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Στο μοντέλο της άλλης πλευράς: «παρανομούμε για να λύσουμε τα προβλήματα», αντιτάξαμε ότι «η παρανομία δεν είναι λύση: είναι ένα επιπλέον πρόβλημα». Χρειάστηκε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το νόμιμο είναι και τεχνικά συμφέρον. Η προσκόλληση του ζητήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών της Νότιας Εύβοιας σε μια παράνομη προσπάθεια είναι και τεχνικά αντιπαραγωγική. Όσο δεν έχει οριστικά λήξει η υπόθεση αυτή, όσο δεν έχει αποδεσμευτεί επίσημα η διοίκηση από την προσπάθεια να στείλει «τα σκουπίδια στις Παραμερίτες», τόσο καθυστερεί την λύση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή επαγρυπνεί, δουλεύει σοβαρά και παρίσταται δυναμικά σε όλες τις διαδικασίες που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, είτε σ’ αυτές πρόκειται να διατυπωθεί κρίση για το «έργο», είτε για τα πρόσωπα και τις πράξεις τους.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

26/07/2017
Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της μνήμης της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Χ...
Κυζίκεια 2017 στην Αρτάκη

Κυζίκεια 2017 στην Αρτάκη

25/07/2017
Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, διοργανώνει στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2017», σε συνεργασία με τους τοπικούς ...
Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

25/07/2017
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνουν τις εργασίες του 2ου Περιφε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας