Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ζητήσει από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, την παρέμβαση του Εισαγγελέα, για την μη αδειοδότηση του Ιδιωτικού Κυνοκομείου στο Βασιλικό.
Κώστας Μαρκόπουλος
Κώστας Μαρκόπουλος

Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ζητήσει από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, την παρέμβαση του Εισαγγελέα ώστε να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες διαχείρισης των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Συλλόγου Ζωόφιλων Χαλκίδας στο Βασιλικό. Τα παραπάνω, αναφέρονται στην απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου, στη Βουλή.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία έχει επιληφθεί του ζητήματος, κατόπιν καταγγελίας πολιτών της περιοχής πλησίον του καταφυγίου. Επιβεβαιώνεται ότι το καταφύγιο λειτουργεί χωρίς αδειοδότηση, αλλά κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου παρατείνεται με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κατά πέντε μήνες, έως 05-07-2013, η λειτουργία του, ώστε να διευκολυνθεί η διαχείριση των φιλοξενούμενων ζώων μέχρι την οριστική εφαρμογή της απόφασης για το κλείσιμο του καταφυγίου.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση, ο Σύλλογος Ζωόφιλων Χαλκίδας δεν παρείχε μέχρι τώρα τα στοιχεία για τα φιλοξενούμενα ζώα, όπως του έχει ζητηθεί από την κτηνιατρική υπηρεσία. Επίσης η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Χαλκιδέων, επιβεβαιώνει με έγγραφο της, τις αλλεπάλληλες αρνήσεις του Συλλόγου να συνεργαστεί. Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα ζητηθεί η συνδρομή των εισαγγελικών αρχών.

Ο σεβασμός στη ζωή των ζώων απαιτεί τη συνεργασία όλων, αρχών και συλλόγων, ώστε να εξασφαλιστεί η διαβίωση τους σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την νομοθεσία. Ακόμα μεγαλύτερος σεβασμός απαιτείται στην ποιότητα ζωής των περίοικων οι οποίοι δικαίως αντιδρούν σ’ ένα παράνομο ιδιωτικό κυνοκομείο, το οποίο οι αρχές του τόπου ανέχονται κατά παράβαση όλων των σχετικών νόμων. Αυτή η εμμονή προκαλεί ερωτήματα.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας