Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε το Σωματείο Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.
Ηλεκτρομηχανική Κύμης
Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Ανθρωποθυσία!

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, του μοναδικού εργοστασίου στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εδώ και πολύ καιρό.

Η θυσία της Ιφιγένειας φαντάζει πιο αληθινή από ποτέ, αφού η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ως θυγατρική του ομίλου των Αμυντικών Συστημάτων «προσφέρεται» για μερικούς ως «ο πιο αδύναμος κρίκος» της αμυντικής βιομηχανίας. Έτσι, ένα εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού υλικού, είναι έτοιμο να ριχτεί στην πυρά και οι εργαζόμενοι ως εξιλαστήρια θύματα να θυσιαστούν στο βωμό της τρόικας.

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται από τα τελευταία δημοσιεύματα και φήμες που εντέχνως καλλιεργούνται από αριβίστες και καλοθελητές για το μέλλον της ΗΜΚ.

Τι να πρωτοαναφέρουμε για όλα αυτά;

• Η ΗΜΚ ΕΠΕ συστάθηκε το 1985 κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 43/1975 περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού σε συνδυασμό με το Π.Δ. 514/1977, από την εταιρία Ελληνική Βιομηχανία Όπλων τροποποιηθείσης της επωνυμίας ως Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ την 12/10/1988.

Στο άρθρο 346 της συνθήκης της Λισσαβόνας αναφέρεται ότι κάθε Κράτος μέλος δύναται να λαμβάνει μέτρα που θεωρεί αναγκαία για την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της ασφάλειας του που αφορούν την παραγωγή ή εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού.

Γιατί δεν γίνεται επίκληση του άρθρου αυτού από την Κυβέρνηση της ΤΡΟΪΚΑΣ στην ΤΡΟΪΚΑ?????

Βάσει της κοινοτικής οδηγίας 2009/43/ΕΚ, εκδόθηκε ο νόμος 4028/11.11.2011 που αφορά τον κατάλογο προϊόντων συνδεόμενων με τον τομέα της Άμυνας. Στον κατάλογο αναφέρονται τα προϊόντα Κράνη, Αλεξίσφαιρα Γιλέκα και στολές ΡΒΧΠ. Η ΗΜΚ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην κατασκευή στολών ΡΒΧΠ που με επιτυχία έχει παράξει στο παρελθόν καθώς και όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα και πλήθος άλλων. Συνεχίζουμε, διεκδικούμε την ανάθεση παραγωγής 72000 τεμαχίων αντιβαλλιστικών κρανών καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο η υποβολή προσφοράς για την κατασκευή τους.

Αντ’ αυτού όμως, η ΗΜΚ γίνεται βορά σε λίστες που «σβήνονται και γράφονται» και που εμφανίζουν το εργοστάσιο ως φορέα χωρίς αντικείμενο και σκοπό.

• Η ΗΜΚ ΕΠΕ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ομίλου ΕΑΣ και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αλλοίμονο σε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν σχίσμα στα ΕΑΣ. Θα βρουν αντιμέτωπους τόσο εμάς όσο και τους συναδέλφους μας των άλλων σωματείων.

Δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο στην οικονομική βιβλιογραφία ότι η έξοδος από την οικονομική ύφεση μιας χώρας μπορεί να επιτευχθεί κλείνοντας ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, το αντίθετο μάλιστα, μόνο με ανάπτυξη τους μπορείς να προσδοκάς θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Είμαστε και εμείς Οικονομολόγοι κ. Στουρνάρα!

Είναι τυχαία όλα αυτά; Σίγουρα ΟΧΙ!

Οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ έχουμε γίνει επαίτες για αυτά που δικαιούμαστε (δεδουλευμένα – διατήρηση των θέσεων εργασίας). Πρέπει και πάλι να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Τα περιθώρια ανοχής και αντοχής εξαντλήθηκαν.

Καλούμε τους φορείς της περιοχής και του πολύπαθου νομού μας σε συστράτευση και κοινό αγώνα.

Είναι ηθική υποχρέωση και χρέος όλων να συνδράμουν και να προασπίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου της αμυντικής βιομηχανίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η περαιτέρω σιωπή είναι ενοχή.

Για το ΔΣ Η πρόεδρος

Μ.Χουλιαρά

Η Γραμματέας

Β.Γκατζιώνη

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ & ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

• ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

• Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ

• ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

• ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ

• ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ

• ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΥΜΗΣ
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

26/05/2017
Στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν από τώρα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για τις επερχόμε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας