Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με άρθρο τους οι Παναγιώτης Λούκας και Χρήστος Μπλέτσας, εκφράζουν την άποψη τους για τη "νίκη" της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας των εκπαιδευτικών, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα και την επιλογή εκπροσώπων στα όργανα αντιπροσώπευσης των εκπαιδευτικών.
Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας
Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας

Δυστυχώς, και πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό, η τρικομματική κυβέρνηση νίκησε στη μάχη της εναντίον της Εθνικής Παιδείας και των εκπαιδευτικών.

Και πώς να μη νικήσει;

Η «συνταγή» είναι πλέον γνωστή και επιτυχημένη.

Επίθεση στην κοινωνική ομάδα - στόχο, μία κάθε φορά, μεθοδική εξαπόλυση ύβρεων και κατηγοριών εναντίον της («τεμπέληδες εκπαιδευτικοί», «γαϊδούρια και ρεμάλια», «αυτοί είναι εκπαιδευτικοί;» είναι λίγοι από τους χαρακτηρισμούς εναντίον των εκπαιδευτικών), στοχοποίηση, απομόνωση από το σύνολο της κοινωνίας, επιστράτευση και στο τέλος… συντριβή!

Πώς να μην ηττηθούν κατά κράτος και οι εκπαιδευτικοί;

Και τώρα, μετά από μια ήττα, ερχόμαστε να μετρήσουμε τις απώλειες μας, να θρηνήσουμε χιλιάδες νέες θέσεις… ανεργίας για νέους επιστήμονες και να αλληλοκατηγορούμε τους εκπροσώπους μας (και τις παρατάξεις φυσικά) για όσα συνέβησαν.

Έχει νόημα όλο αυτό;

Μήπως τελικά οι προσωπικές μας ευθύνες είναι μεγαλύτερες;

Δεν έχει νόημα να «γκρεμίσουμε» τις υπάρχουσες δομές, να διαλύσουμε παρατάξεις και συλλόγους, αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουμε επί της ουσίας τις ευθύνες μας.

Κι αν ακόμα γκρεμίσουμε ένα σπίτι, όταν το σχέδιό μας είναι προβληματικό, όταν η νοοτροπία μας είναι στραβή, είναι δυνατόν αυτό «το νέο» να μακροημερεύσει;

Το να αντικαταστήσουμε τους ανεπαρκείς με αυτούς που δεν έχουν προτάσεις, με το να επιλέξουμε την ψήφο διαμαρτυρίας κι όχι να ψηφίσουμε αυτούς που εκφράζουν τις αρχές και τις θέσεις μας δεν έχει κανένα νόημα, καμία αποτελεσματικότητα.

Το να ψηφίζουμε τους φίλους μας, τους κουμπαροσυμπέθερους, τους συγχωριανούς μας για να μας εκπροσωπήσουν σε σοβαρά θέματα είναι αναποτελεσματικό, είναι συνταγή αποτυχίας, είναι ψόγος για εμάς.

Το να ψηφίζουμε τα «γκεσέμια» μας για να «έχουμε μια πόρτα για το χειμώνα» είναι αυτό ακριβώς που μας έφερε στο «βαρύ» εργασιακό μας χειμώνα.

Αν θέλουμε οι άλλοι να παίρνουν στα σοβαρά αυτό που εμείς κάνουμε, αυτό που πρεσβεύουμε, αυτό που είμαστε, πρέπει εμείς πρώτοι από όλους να επιλέγουμε με σοβαρότητα και καθαρό μυαλό αυτούς που μας εκπροσωπούν και προσπαθούν για το κοινό συμφέρον.

Όσοι εκλέγονται «χτυπώντας τα τροκάνια της διαμαρτυρίας» και όσοι είναι συνδικαλιστές – έμποροι ελπίδας είναι δικές μας επιλογές, δικής μας ευθύνη, δικά μας γραμμάτια.

Και τα γραμμάτια πλέον πληρώνονται με υψηλότατο τόκο (απολύσεις, περικοπές οργανικών, μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία κτλ).

Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας κι ας αναθεωρήσουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης μας.

«Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.» Bertolt Brecht

Λούκας Παναγιώτης (panos.teacher@gmail.com)

Μπλέτσας Χρήστος (chris_teacher80@yahoo.gr)

Μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
Δημοφιλή σήμερα

Σχολή ποδοσφαίρου El Classico FC στην Χαλκίδα

Σχολή ποδοσφαίρου El Classico FC στην Χαλκίδα

13/09/2013
Η σχολή ποδοσφαίρου El Classico F.C. λειτουργεί από το 2007 έως και σήμερα στην Χαλκίδα....
Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Φυσικοθεραπείας στη Χαλκίδα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Φυσικοθεραπείας στη Χαλκίδα

23/09/2017
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Π.Τ. Ευβοίας και ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσ...
Εκδήλωση για τα 35 χρόνια Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας

Εκδήλωση για τα 35 χρόνια Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας

25/09/2017
Η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών, ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα 35 χρόνια του Λαογραφικού Μουσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας