Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι ελεύθερη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, θα παραμείνει ανοικτό από το πρωΐ και θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά.
Διεθνής Ημέρα και Νύχτα Μουσείων
Διεθνής Ημέρα και Νύχτα Μουσείων

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο 18/5 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας από τις 10.00πμ - 12.00πμ στην αυλή του μουσείου, θα πραγματοποιηθούν παιδικές εκδηλώσεις, όπως κατασκευές με πηλό και παιχνίδια με πάζλ.

"Πλάθουμε με τα χεράκια, χρωματιστά στεφάνια" είναι ο τίτλος της εκδήλωσης για τα μικρά παιδάκια.

Επίσης στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, η οποία φέτος συμπίπτει με τη «Νύχτα Μουσείων» το Φρούριο του Καράμπαμπα και ο εκθεσιακός χώρος στον δυτικό προμαχώνα θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από τις 21:00 έως τις 23:00.

Η «Νύχτα Μουσείων» είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός που καθιερώθηκε το 2005 με πρωτοβουλία της Γαλλίας, τέθηκε το 2011 υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και γιορτάζεται μία φορά κάθε χρόνο με τη συμμετοχή πολλών ευρωπαϊκών μουσείων. Τη μέρα αυτή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο και να επισκεφτούν τη μόνιμη έκθεση με γλυπτά από το ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών». 

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας:
ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Ελ. Βενιζέλου 13, Τ.Κ. 34100, Χαλκίδα (Νομός Εύβοιας)
Τηλέφωνο: +30 22210 25131
Φαξ: +30 22210 25131
Email: [email protected]Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας