Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Χθες17 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά και του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γιώργου Γιαννούση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Κλέαρχος Περγαντάς και Γιώργος Γιαννούσης
Κλέαρχος Περγαντάς και Γιώργος Γιαννούσης

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, που έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και η πορεία των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι, κύρια προτεραιότητά του είναι η επίσπευση υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η εισροή κοινοτικών πόρων απαραίτητων για τη χώρα μας, κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Αναφέρθηκε δε στην υψηλή απορρόφηση του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας και στην ικανοποιητική εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται.

Ο Περιφερειάρχης, κ. Κλέαρχος Περγαντάς συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα για τα αιτήματα υπερδέσμευσης που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Υπουργείο για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών ετσι ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα για να υλοποιηθούν τα ώριμα έργα που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών.

Αναφορικά με το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (0766), προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, ο κ. Περγαντάς ζήτησε για μια ακόμη φορά να υπάρχει ομαλή και συνεχής ροή χρηματοδότησης, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε την αύξηση των ετησίων πιστώσεων για το 2013 των έργων που υλοποιούνται από εθνικούς πόρους, από τα 12 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί στα 20 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη ροή πληρωμών των σημαντικών έργων για φέτος που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ούτως ώστε να υπάρξει άμεση καταβολή των πιστώσεων των 12 εκατομμυρίων ευρώ και ότι βλέπει θετικά τη δυνατότητα αύξησης τους για το 2013.

Έγινε επίσης αναφορά από τον Περιφερειάρχη για τους μειωμένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), οι οποίοι είναι αναγκαίοι για τα λειτουργικά έξοδα της Περιφερείας και σημείωσε την ανάγκη αύξησης αυτών για την απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Τέθηκε ακόμη το ζήτημα κατάργησης των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης, για το οποίο ο Περιφερειάρχης έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, τουναντίον η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε πως καταβάλει σημαντική προσπάθεια για τη μη περαιτέρω μείωση των μισθών.
Δημοφιλή σήμερα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

13/10/2017
Η γνωστή ελληνική εταιρεία Sugarfree σας προσκαλεί στο νέο της κατάστημα στην Χαλκίδα, Αβάντων 20 σε ένα fashion street event....
Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

17/10/2017
Ο ιδιοκτήτης της μικροζυθοποιίας Septem που εδρεύει στο Ωρολόγιο Αυλων...
Τώρα Audi A1 από 15.990 €

Τώρα Audi A1 από 15.990 €

17/10/2017
Τώρα κάντε δικό σας το Audi A1 σε πολύ προσιτή τιμή. Δείτε το στην Audi Φίλιππος Σταθόπουλος, στη Χαλκίδα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας