Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες 18 Μαΐου τα εγκαίνια της 47ης Έκθεσης Λαμίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, επισήμων καλεσμένων, καθώς και πλήθος κόσμου.
47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 18-26 Μαΐου. Την έναρξη της έκθεσης την έκανε με την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.

Η ομιλία του είναι η ακόλουθη:

«Απόψε, στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, που έχει πια καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της χώρας.

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, εγκαινιάζοντας και φέτος μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου μας.

Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τους συντελεστές της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για τη συστηματική και άψογη οργάνωσή της. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους πρωταγωνιστούν με τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή παρουσίαση των προϊόντων που παράγουμε και των υπηρεσιών.

Κυρίες και κύριοι

Η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας διοργανώνεται και φέτος σε κλίμα ύφεσης και οικονομικής κάμψης. Όμως, παρά τις δυσκολίες στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, μπορεί να αναδείξει θετικά και ενθαρρυντικά στοιχεία.

Το ένα στοιχείο είναι η δυναμική των προϊόντων και των υπηρεσιών αυτού του τόπου, που μπορούν να δώσουν μια καινούργια οπτική στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Στερεάς Ελλάδας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η οικοδόμηση και η εξέλιξη της στενής συνεργασίας και της ουσιαστικής υποστήριξης της Περιφέρειας στην ΠΕΛ. Πέρα απ΄τη συμμετοχή μας και φέτος με περίπτερο στην Έκθεση, αυτή τη χρονιά προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα. Μισθώσαμε ένα ολόκληρο κτίριο, το οποίο έχουμε διαθέσει στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, με στόχο να στηρίξουμε έμπρακτα την ανάδειξη και την προβολή τους.

Αυτή η δύσκολη εποχή, που κοινωνία, οικονομία και θεσμοί δέχονται μεγάλες πιέσεις, απαιτεί την ενεργοποίηση και την εστιασμένη δουλειά όλων μας. Δουλειά και προσπάθεια να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία, κάθε διαθέσιμο κονδύλι για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Γι΄αυτό, κυρίες και κύριοι, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, αυτή είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας, σε τρία παράλληλα επίπεδα.

Πρώτο επίπεδο η στο έπακρο αξιοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007-2013, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται η έγκαιρη και ομαλή ολοκλήρωσή του.

Αναλαμβάνοντας την αρμοδιότητα, εδώ και 2 περίπου χρόνια, εστιάσαμε στο να κάνουμε το πρόγραμμά μας πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό, πιο παραγωγικό και πιο χρήσιμο για τον τόπο μας. Να διοχετεύουμε τα διαθέσιμα κονδύλια στην αγορά και να αναθερμαίνουμε την «παγωμένη» οικονομική κίνηση της Στερεάς Ελλάδας.

Η δική μας Περιφέρεια που, εξαιτίας των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των προηγούμενων ετών, έχει πληγεί ακόμα περισσότερο από την κρίση, την καθίζηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την υψηλή ανεργία, έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη να τονωθεί από τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Κι αυτό κάνουμε, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς υλοποίησης και ποσοστό απορρόφησης 73 % που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παραμένει μακράν το υψηλότερο στην Ελλάδα.

Δεύτερο επίπεδο σε συσχετισμό με το ΕΣΠΑ είναι η εφαρμογή και διαχείριση των προγραμμάτων των Επενδυτικών Νόμων, που χειριζόμαστε μέσα από τις Υπηρεσίες μας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μέσα από τα εκατοντάδες προγράμματα του παλιού και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου στόχος μας είναι η έγκαιρη εκταμίευση και αποπληρωμή των επενδυτικών σχεδίων, καθώς και η απόδοση ρευστότητας στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ειδικά αυτή την εποχή έχουμε σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Επιδίωξή μας είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με 18 εκ. € συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης και η εξάντληση όλων των διαθέσιμων κονδυλίων.

Τρίτο επίπεδο είναι η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Κεντρική κατεύθυνση της Περιφέρειάς μας, είναι να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα δυναμικό και ρεαλιστικό. Κυρίως ένα πρόγραμμα που θα αναφέρεται στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα και στον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των προοπτικών της κοινωνίας. Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι.

Η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, αυτές τις μέρες επιδιώκει να δώσει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα παραγωγικού και επιχειρηματικού δυναμισμού, σε μια περίοδο που το χρειαζόμαστε ιδιαίτερα. Αποτελώντας, όχι απλά ένα χώρο προβολής, αλλά μια ευκαιρία συνάντησης επιχειρηματικών, σύγχρονων και καινοτόμων ιδεών, η φετινή Έκθεση γίνεται, ειδικά αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ένα πεδίο του πιο υγιούς τρόπου αντίδρασης της τοπικής οικονομίας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι και φέτος το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλους όσους επενδύουμε χρόνο και δυνάμεις στην επιτυχία και στην μακροημέρευση αυτού του σημαντικού θεσμού για την πόλη της Λαμίας, την Περιφέρειά μας και τη χώρα μας, χαιρετίζω τα εγκαίνια της 47ης Πανελλήνιας Έκθεσης και εύχομαι καλή επιτυχία».
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

11/12/2018
Δεν έχετε βρει τι δώρα θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Μην σας απασχολεί τα βρήκαμε εμείς για εσάς....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας