Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ο βουλευτής ζητάει με αυτόν τον τρόπο από το αρμόδιο Υπουργείο να ενημερώσει για τα ισχύοντα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και την επίδραση που θα έχουν αυτά στη μείωση της ανεργίας. Παράλληλα το Υπουργείο οφείλει να απαντήσει για τις νομοθετικές ρυθμίσεις-πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί  η ανασφάλιστη εργασία καθώς και για τις δράσεις που θα εξασφαλίζουν το δικαίωμα μόνιμης εργασίας για όλους.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: «Καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους»

Κε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων, που πληροφορούσαν τους πολίτες για τα επίπεδα ανεργίας τόσο στη χώρα μας όσο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς η Ελλάδα διατηρεί τα θλιβερά πρωτεία των υψηλότερων επιπέδων ανεργίας τόσο στο σύνολο του πληθυσμού με 27,2% όσο και στην ανεργία νέων κάτω των 25 ετών όπου σημειώνουμε ποσοστό ρεκόρ 64,2%.

Παράλληλα παρακολουθούμε δηλώσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων, όπως ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα, που επιθυμεί να δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης παρακολουθήσαμε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, που κατηγόρησε την Κομισιόν για καθυστερήσεις στην εφαρμογή προγραμμάτων ανεργίας για τους νέους. Ο τελευταίος δε υποστήριξε πως το ποσό των 6 δις ευρώ, που έχει εγκριθεί για προγράμματα καταπολέμησης ανεργίας, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων, δεν προωθείται γιατί καθυστερεί η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνιστικότητας.

Με την ανεργία των νέων να καλπάζει, την ανασφάλιστη εργασία να βρίσκεται περίπου στο 40% και τους νέους να βρίσκουν σαν μοναδική διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας την μετανάστευση, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

• Ποια προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και τι αποτελέσματα θεωρείτε πως θα έχουν αυτά στη μείωση της «νεανικής ανεργίας»;

• Ποιες νομοθετικές παρεμβάσεις σχεδιάζετε να λάβετε ώστε να περιορισθεί η ανασφάλιστη εργασία;

• Δεδομένου του ότι με τα πεντάμηνα προγράμματα για τους νέους δεν αντιμετωπίζεται δραστικά η ανεργία,  αλλά απλά αναχαιτίζεται προσωρινά , τι παρεμβάσεις θα κάνετε ώστε να  έχουμε διαρκή αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του φαινομένου;

O Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας