Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε «πλατεία Νότη & Άννας Καπνίση», προς τιμήν και εις μνήμην των δύο αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ονομάστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αναπλασθείσα πλατεία περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου.
Αποκαλυπτήρια ονοματοθεσίας πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου
Αποκαλυπτήρια ονοματοθεσίας πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου

Η τελετή ονοματοθεσίας, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Χαλκιδέων, την Δευτέρα 20 Μαΐου το βράδυ, μετά τον εσπερινό του πανηγυρίζοντος παρακείμενου Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου, παρουσία συγγενών των τιμωμένων, του βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, Χρήστου Παγώνη και Βαγγέλη Σταματούκου, του Περιφερειακού Συμβούλου και εκπροσωπούντα τον Περιφερειάρχη, Γιώργου Μπαντούνα, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορ. Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, αναφέρθηκε:

Στο έργο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, που παραδόθηκε και τυπικά σε χρήση. Στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, με την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων συνολικής επιφάνειας 8.500 τ.μ. και τη δημιουργία έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας, ως εκπλήρωση της υποχρέωσης του Δήμου σε μια λαϊκή συνοικία στην περιφέρεια της πόλης.

Στην ονοματοθεσία της πλατείας σε «Νότη & Άννας Καπνίση», ως οφειλή της πόλης, σε ένα ζευγάρι που με το ήθος και τη μαχητικότητά του, διακρίθηκε στους αγώνες για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία ενώ με το ύψος της προσφοράς του στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους/συμπολίτες, αποτελεί παράδειγμα συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης και στους σημερινούς και πάλι δύσκολους καιρούς.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας