Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Σε καλό δρόμο πλέον (έστω και με αρκετή καθυστέρηση) φαίνεται να βρίσκεται η αντιμετώπιση των κουνουπιών στη λίμνη του Δύστου, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου.
Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς.
Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς.

Αποτελεσματική αποδείχθηκε η συνεχής πίεση που με επιμονή και συνέπεια άσκησε ο Δήμος στη Περιφέρεια και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα κρίσιμο αποδείχτηκε για την ικανοποίηση των στόχων του Δήμου το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όπως ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καρακαντζάς διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, αρχίζει άμεσα ο ψεκασμός με βάρκα στις όχθες της λίμνης. Το κυριότερο όμως είναι ότι μετά τις 10 Ιουνίου 2013, θα διενεργηθούν και τρεις τουλάχιστον αεροψεκασμοί με ελικόπτερο στην επιφάνεια της λίμνης.

Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του Δήμου για αεροψεκασμούς, στο οποίο αντιδρούσαν υπηρεσιακοί παράγοντες, εκτιμάται ότι θα μειώσει σημαντικά τους πληθυσμούς των κουνουπιών και θα ανακουφίσει την καθημερινότητα των κατοίκων των παραλίμνιων περιοχών.

Ο Δήμος συνεχίζει από την μεριά του με δικά του μέσα και πόρους τους ψεκασμούς από εδάφους, όπως επίσης δεν σταματά να ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής ώστε να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Η φετινή χρονιά, λόγω κυρίως των πολλών βροχοπτώσεων που έλαβαν χώρα, αναμένεται πολύ δύσκολη σε σχέση με το πρόβλημα των κουνουπιών στην περιοχή της λίμνης. Μετά όμως από τις τελευταίες διαβεβαιώσεις αρχίζει να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την όσο πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που πέραν της όχλησης των κατοίκων έχει να κάνει και με την δημόσια υγεία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας