Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε στα Χάνια Αυλωναρίου, την Κυριακή 10 Μαίου 2009, η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αυλώνος με θέμα: "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ".

Η ημερίδα την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εμπόρων, επαγγελματιών αλλά και κατοίκων του Δήμου Αυλώνος που ενδιαφέρονται για τις νέες ευκαιρίες που προγραμματίζονται στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Η Ημερίδα που έγινε στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Αυλωναρίου ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αυλώνος κ. Δημήτρη Κατσούλη ο οποίος επεσήμανε την σημασία της ενημέρωσης για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και παρουσίασε τους ομιλητές.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Αντώνης Ζαίρης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εμπορίου Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση στην αγορά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση της ζήτησης η οποία αποτελεί και το αντίδοτο στην κρίση. Η επανεξέταση των επιχειρηματικών βημάτων, το νοικοκύρεμα της μικρής επιχείρησης και η αναβάθμιση στην ποιότητα των υπηρεσιών είναι κατά την άποψή του η αναγκαία άμυνα της μικρομεσαίας επιχείρησης για να μειώσει τις απώλειες των κερδών και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς συνέπειες.
Στην συνέχεια ο Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Σταμάτης, αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία που πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι μικρές επιχειρήσεις για να αντέξουν στον ανταγωνισμό σε περίοδο κρίσης και να αναθερμάνουν την ζήτηση. Ανέφερε αναλυτικά «καλές πρακτικές» οι οποίες δείχνουν ότι η ποιότητα και η αναζήτηση πλεονεκτημάτων είναι καλό εφόδιο για την επιβίωση στην αγορά, δίνοντας ειδικότερα παραδείγματα από τον τομέα του αγροτουρισμού.
Τέλος, ο Σύμβουλος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Ψαθάς παρουσίασε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που αφορούν την νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, τον αγροτουρισμό και την ενίσχυση της απασχόλησης. Επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεχούς ροής πληροφόρησης έτσι ώστε να φθάσει η γνώση στους ενδιαφερόμενους.

Αρκετοί από τους παριστάμενους υπέβαλαν ερωτήσεις και ζήτησαν διευκρινήσεις αναδεικνύοντας την ανάγκη για περαιτέρω συνεχή ενημέρωση. Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσούλης υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες του Δήμου θα συνεχιστούν και στόχος είναι η διαμόρφωση δομών πληροφόρησης, ενθάρρυνσης και υποστήριξης των επιχειρηματικών προσπαθειών. Χρειάζεται σχεδιασμός δράσης με την κινητοποίηση και συμμετοχή των επαγγελματιών.
Αναγκαία είναι πάντως και η συλλογική συγκρότηση των επαγγελματιών δεδομένου ότι ο Εμπορικός Σύλλογος του Δήμου έχει διαλυθεί. Ένας ισχυρός και ενωμένος Σύλλογος όλων των Επαγγελματιών αποτελεί ένα από τα αναγκαία εργαλεία για την ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς.
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

26/04/2018
Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ φαγητό και μουσική, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab! Ο ραδιοφωνι...
Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

25/04/2018
Όλα είναι έτοιμα για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 και αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Valvoline Πρωταθλήματος Αναβάσεων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας