Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε στα Χάνια Αυλωναρίου, την Κυριακή 10 Μαίου 2009, η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αυλώνος με θέμα: "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ".

Η ημερίδα την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εμπόρων, επαγγελματιών αλλά και κατοίκων του Δήμου Αυλώνος που ενδιαφέρονται για τις νέες ευκαιρίες που προγραμματίζονται στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Η Ημερίδα που έγινε στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Αυλωναρίου ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αυλώνος κ. Δημήτρη Κατσούλη ο οποίος επεσήμανε την σημασία της ενημέρωσης για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και παρουσίασε τους ομιλητές.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Αντώνης Ζαίρης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εμπορίου Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση στην αγορά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση της ζήτησης η οποία αποτελεί και το αντίδοτο στην κρίση. Η επανεξέταση των επιχειρηματικών βημάτων, το νοικοκύρεμα της μικρής επιχείρησης και η αναβάθμιση στην ποιότητα των υπηρεσιών είναι κατά την άποψή του η αναγκαία άμυνα της μικρομεσαίας επιχείρησης για να μειώσει τις απώλειες των κερδών και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς συνέπειες.
Στην συνέχεια ο Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Σταμάτης, αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία που πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι μικρές επιχειρήσεις για να αντέξουν στον ανταγωνισμό σε περίοδο κρίσης και να αναθερμάνουν την ζήτηση. Ανέφερε αναλυτικά «καλές πρακτικές» οι οποίες δείχνουν ότι η ποιότητα και η αναζήτηση πλεονεκτημάτων είναι καλό εφόδιο για την επιβίωση στην αγορά, δίνοντας ειδικότερα παραδείγματα από τον τομέα του αγροτουρισμού.
Τέλος, ο Σύμβουλος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Ψαθάς παρουσίασε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που αφορούν την νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, τον αγροτουρισμό και την ενίσχυση της απασχόλησης. Επεσήμανε την αναγκαιότητα της συνεχούς ροής πληροφόρησης έτσι ώστε να φθάσει η γνώση στους ενδιαφερόμενους.

Αρκετοί από τους παριστάμενους υπέβαλαν ερωτήσεις και ζήτησαν διευκρινήσεις αναδεικνύοντας την ανάγκη για περαιτέρω συνεχή ενημέρωση. Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσούλης υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες του Δήμου θα συνεχιστούν και στόχος είναι η διαμόρφωση δομών πληροφόρησης, ενθάρρυνσης και υποστήριξης των επιχειρηματικών προσπαθειών. Χρειάζεται σχεδιασμός δράσης με την κινητοποίηση και συμμετοχή των επαγγελματιών.
Αναγκαία είναι πάντως και η συλλογική συγκρότηση των επαγγελματιών δεδομένου ότι ο Εμπορικός Σύλλογος του Δήμου έχει διαλυθεί. Ένας ισχυρός και ενωμένος Σύλλογος όλων των Επαγγελματιών αποτελεί ένα από τα αναγκαία εργαλεία για την ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς.
Δημοφιλή σήμερα

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

13/11/2018
Όταν βλέπουμε μεγάλα σμήνη πουλιών που πετούν χαμηλά το χειμώνα συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι ένδειξη επερχόμενης κακοκαιρίας....
Στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στη Χίο βρέθηκε η Βούλα Αγιοστρατίτη

Στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στη Χίο βρέθηκε η Βούλα Αγιοστρατίτη

13/11/2018
Το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο νησί τη...
Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας