Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος επισκέφτηκε προ εβδομάδος το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο επισήμανε ότι εάν δεν προχωρήσει η οικονομική ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών, ολόκληρος ο κλάδος κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αφανισμό.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Με το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιταχύνει την επίλυση του προβλήματος και ο κ. Μαρκόπουλος συνεχίζει τις ενέργειες του για την στήριξη του κλάδου.

Η επαλήθευση της πρόθεσης της Κυβέρνησης «ήρθε» με έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Νομού Ευβοίας και το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Ευβοίας, με το οποίο επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρονταν στην απάντηση που είχε λάβει ο Κώστας Μαρκόπουλος, σε σχετική του ερώτηση.

Συγκεκριμένα επαληθεύεται το γεγονός ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει αιτηθεί στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, την αύξηση του σχετικού κωδικού κατά 800.000€, ώστε το τελικό διαθέσιμο ποσό (2.060.000 €) να προσεγγίζει όσο το δυνατό περισσότερο τις πιστώσεις του προηγούμενου έτους (2.200.000 €). Επίσης αναφέρεται ότι «την παρούσα στιγμή, το θέμα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για έγκριση της μεταφοράς των 800.000 € και απελευθέρωση της απορρόφησης του συνολικού ποσού στο 100%, ώστε να μπορεί αυτό να διατεθεί άμεσα και το συντομότερο δυνατό για τις ανάγκες των ρητινοκαλλιεργητών» .
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας