Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων την Τετάρτη 22/5/2013 σε θέμα που αφορούσε στην παιδεία.
Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας
Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας

Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα σχετικά με τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε: «Το επόμενο διάστημα, οι λαϊκές οικογένειες θα καταθέσουν αιτήσεις στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς για τη νέα περίοδο και δυστυχώς με βάση και την πείρα των τελευταίων χρόνων και τη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατάργησης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών και τις απολύσεις προσωπικού, για άλλη μια χρονιά θα είναι χιλιάδες τα παιδιά εκείνα που θα μείνουν εκτός των Παιδικών Σταθμών. Αγώνα δρόμου θα κάνουν και φέτος χιλιάδες νέες μητέρες και ζευγάρια στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια θέση για το παιδί τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Πολλοί θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται, ενώ και για όσους σταθούν «τυχεροί» τα προβλήματα δε θα σταματήσουν με την εγγραφή του παιδιού τους στον παιδικό σταθμό.

Πολλοί είναι και οι δήμοι που δεν δέχονται αιτήσεις ανέργων. Προβάλλεται ακόμα και το «επιχείρημα» πως οι άνεργες μητέρες δε χρειάζονται παιδικό σταθμό, αφού μπορούν να κρατήσουν οι ίδιες το παιδί τους στο σπίτι. Και εδώ στο δήμο μας πόσα παιδιά άνεργων ζευγαριών αποκλείσθηκαν από τους παιδικούς σταθμούς; Ο αποκλεισμός των παιδιών των ανέργων όμως, δε στερεί μόνο στις μητέρες τη δυνατότητα να ψάξουν για μια θέση εργασίας αλλά και στα ίδια τα παιδιά το δικαίωμά τους στην προσχολική αγωγή, που είναι σημαντική για την κοινωνικοποίηση και την ομαλή ανάπτυξή τους.

Οι νέοι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τα τροφεία, αναλώσιμα υλικά που είναι αναγκαία για τις δραστηριότητες των παιδιών αλλά και υλικά, όπως απορρυπαντικά, να συνεισφέρουν επιπλέον ποσά για τη σίτιση των παιδιών.

Στο δήμο μας μετά από περιοδεία του συλλόγου μας έχουμε καταγράψει μια εικόνα που δεν απέχει κατά πολύ από αυτή ολόκληρης της χώρας. Η υποστελέχωσή τους, η πρόσληψη του προσωπικού με ολιγόμηνες συμβάσεις και η ανεπαρκής χρηματοδότηση τους καθώς τα κονδύλια συνεχώς και μειώνονται καθιστούν αυτό που λέμε προσχολική αγωγή ανύπαρκτη.

Απαιτούμε:

  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων. (για παράδειγμα στο Δ.Δ. Αυλίδας υπάρχει αναξιοποίητο εδώ και χρόνια κτίριο με προδιαγραφές λειτουργίας παιδικού σταθμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί)
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. Δωρεάν γεύμα σε όλα τα παιδιά.
  • Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας