Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίσκεψη στο Δήμο Ερέτριας πραγματοποίησε από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2013 ο δήμαρχος Τένινγκεν, Heinz Rudolf Hagenacker, εκπροσωπώντας το δίκτυο των γερμανών δημάρχων που αναπτύσσουν με τους Έλληνες ομολόγους τους κύκλο συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων κ. Hans Joachim Fuchtel.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βελέντζας και ο δήμαρχος Τένινγκεν κ. Hagenacker παρακολουθούν την  άσκηση ετοιμότητας 2013 πυρκαγιά στο Νησί των Ονείρων.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βελέντζας και ο δήμαρχος Τένινγκεν κ. Hagenacker παρακολουθούν την άσκηση ετοιμότητας 2013 πυρκαγιά στο Νησί των Ονείρων.

Κατά τη διάρκειά της επίσκεψής του στο Δήμο Ερέτριας, ο κ. Hagenacker συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο ανταλλαγής επισκέψεων των μαθητών.

Επίσης, ο τομέας της πυροπροστασίας και της κατάσβεσης των πυρκαγιών ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο δήμαρχος Τένινγκεν κ. Ηagenacker με τον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλειο Βελέντζα.

Ο κ. Hagenacker εξέφρασε τη βούληση ο Δήμος του να υποστηρίξει τους εθελοντές πυροσβέστες στην Ερέτρια με την τεχνογνωσία και την τεχνική βοήθεια που διαθέτει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία το σύστημα πυρόσβεσης βασίζεται στον εθελοντισμό. Η ομάδα εθελοντών στο Τένινγκεν, «μετρά» 90 χρόνια δραστηριότητας, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι έχει αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση της πυροσβεστικής σε εθελοντική βάση.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για άλλα θέματα, όπως τον τουρισμό και τη βιομηχανία. Ο κ. Hagenacker, όπως είπε χαρακτηριστικά στον κ. Βελέντζα, εντυπωσιάσθηκε από το πόσοι άνθρωποι επιθυμούν να συνεργαστούν. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που έμαθα αυτές τις μέρες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε», είπε και πρόσθεσε: «Για τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία μπορούμε να συνεργαστούμε, να σχεδιάσουμε προγράμματα και να λύσουμε τα προβλήματα μαζί. Αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Ήρθα ως επισκέπτης και φεύγω σαν φίλος»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας