Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ι.Ι.Ε.Κ Praxis Χαλκίδα
Επιστολή απέστειλε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, στο Δήμαρχο και στους πολίτες Καρύστου, με την οποία τους ενημερώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε τα δίκαια αιτήματα της Καρυστίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμε κ Δήμαρχε

Παίρνοντας αφορμή από την επιστολή σας της 27/5 με θέμα την παραμονή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Καρύστου στην οποία ζητάτε από όλους τους βουλευτές του νομού να επιδείξουν «την απαραίτητη προσοχή» και να συνδράμουν στο αναφερόμενο αίτημα επιτρέψτε μου για την πλήρη ενημέρωσή σας συνοπτικά να αναφέρω τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και εμένα προσωπικά όχι μόνο για την παραμονή των απαραίτητων δημόσιων υποδομών στη περιοχή αλλά και για την παραγωγική της ανασυγκρότηση για την επίτευξη καλλίτερης ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Κατά την επίσκεψη των τομεαρχών αγροτικής ανάπτυξης και τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Κάρυστο στις 11/3/13 ανάπτυξαν τις προσεγγίσεις του κόμματος για τα θέματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης της. Στάθηκαν αναλυτικά στις δυσκολίες του κόσμου της εργασίας της Καρυστίας που πλήττεται δραματικά από τις επιπτώσεις της νέο φιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων και αναφέρθηκαν ειδικότερα σε θέματα ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου, του κλάδου διατροφής και του τουριστικού τομέα. Επισήμαναν επίσης ότι το κόμμα μας θα σταθεί δίπλα σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των κατοίκων για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων τους.

Σε ερώτηση μας προς τον Υπουργό Οικονομικών από τις 11/1/13 ζητούσαμε τη διατήρηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ (και της Καρύστου) λόγω των γνωστών ιδιομορφιών της Εύβοιας, αλλά και της δραστηριοποίησης στις περιοχές των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ άνω των 7.000 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μικρές ατομικές επιχειρήσεις στις οποίες οι ίδιοι οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Δ.Ο.Υ. πράγμα που σημαίνει πέραν του μεγάλου χρόνου μετακίνησης και την επιπλέον επιβάρυνση τους.

Στις 20/10/12 κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Κάρυστο και συμμετοχής στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο ίδιος προσωπικά τόνισα ότι : Η περιοχή που καλύπτει ο δήμος Καρύστου αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική οντότητα, της οποίας τόσο η εύρυθμη λειτουργία όσο και οι ανάγκες ανάπτυξης απαιτούν για την εξυπηρέτηση των δημοτών την ύπαρξη και λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και εξοικονόμησης πόρων (που προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των ΔΟΥ) έχει ανακοινωθεί από τις 2/5/11 και επομένως είναι συντεταγμένος στόχος των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η περιοχή κινδυνεύει να μείνει χωρίς βασικές οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση τόσο για την ανάπτυξή της όσο και για τους κατοίκους της. Επίσης ότι η Εύβοια πρέπει να εξαιρεθεί από την προωθούμενη ρύθμιση (μια δημόσια υπηρεσία (ΙΚΑ, Δ,Ο.Υ κλπ ανά νομό) αφού έχουν εξαιρεθεί τόσοι άλλοι νομοί χωρίς να παρουσιάζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο νομός μας.

Τελειώνοντας επισημαίνω ότι για το θέμα του ΙΚΑ ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ήδη από τις 12/11/12 ρωτούσαμε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας τον αρμόδιο υπουργό : «αν σκοπεύει να λάβει υπ’ όψη του τις ιδιομορφίες του νομού Εύβοιας για να διατηρήσει τα υπάρχοντα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο νομό και να βελτιώσει τη στελέχωση και την αποδοτικότητα της λειτουργάς τους»

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η λύση των προβλημάτων του τόπου και η παραγωγική του ανασυγκρότηση προς όφελος της κοινωνίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αγωνιστική κινητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων και χωρίς την ανατροπή των μνημονίων.

Η παρούσα συγκυβέρνηση έχει δείξει ήδη με πράξεις της ότι ρίχνει όλα τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που δεν ευθύνονται για αυτή, συκοφαντεί και δημαγωγεί ασύστολα προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να κρατηθεί στην εξουσία. Μόνη λύση είναι μια άλλη κυβέρνηση δημοκρατική, αντιμνημονιακή, αποδοτική στη λειτουργία της και ικανή να ανασυγκροτήσει παραγωγικά τη χώρα προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του μόχθου. Και για αυτή τη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις.
Δημοφιλή σήμερα

Ο κρατισμός κρατάει την Εύβοια καθηλωμένη στην υπανάπτυξη

Ο κρατισμός κρατάει την Εύβοια καθηλωμένη στην υπανάπτυξη

13/10/2016
Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στο Eviaportal.gr ο Πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!» Θάνος Τζήμερος....
Γεώργιος Μπαμπινιώτης: Η κατάκτηση της γλώσσας είναι έργο ζωής

Γεώργιος Μπαμπινιώτης: Η κατάκτηση της γλώσσας είναι έργο ζωής

18/10/2016
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας της Εύβοιας, το βράδυ της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου πραγματοποι...
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας στην Οδό Ονείρων στη Χαλκίδα

Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας στην Οδό Ονείρων στη Χαλκίδα

18/10/2016
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στην Οδό Ονείρων για μια ξεχωριστή εμφάνιση στι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας