Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Δημήτρης Κατσούλης, πρώην Δήμαρχος του δήμου Αυλωναρίου, εκφράζει την άποψη του σχετικά με την ένταξη του έργου «Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού Δήμου Αυλώνος», από τον Θησέα στο ΕΣΠΑ.
Δημήτρης Κατσούλης
Δημήτρης Κατσούλης

Το έργο «Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Αυλώνος» επιτέλους μετά από χρονοβόρες διαδικασίες μεταφέρθηκε από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται με επιπλέον 947.000€ (συνολική δαπάνη χωρίς ΦΠΑ 1.937.858,95 ευρώ) προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Παρακολούθησα όσο μπορούσα τους βηματισμούς των τελευταίων δύο ετών και κατανοώ, συμμερίζομαι και είναι και δική μου η ικανοποίηση των δημοτών του πρώην Δήμου Αυλώνος. Αυτή την στιγμή η σκέψη μου πηγαίνει σε δύο απόντες: Στον αξέχαστο πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Τσαπατσάρη που ξεκίνησε τις μελέτες του έργου το 2001 και στον επίσης αξέχαστο συνεργάτη μου και επί σειρά ετών πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Αυλώνος Νίκο Μπιμπλή που προχώρησε πολλές πολύπλοκες διαδικασίες και ιδίως την δημοπράτηση και την ανάθεση του έργου με το σύστημα μελέτη- κατασκευή. Αυτό το έργο αποτυπώνει επίσης την εναργή προσπάθεια της Μηχανικού του πρώην Δήμου Αυλώνος κ. Αγγελικής Τόλιζα από το πρώτο βήμα της ανάθεσης της μελέτης το 2001 έως σήμερα. Χωρίς τη συμβολή όλων αυτών και άλλων να θυμίσω ότι αυτό το έργο δεν θα μπορούσε να συμβασιοποιηθεί τον Αύγουστο του 2010, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή στον ΘΗΣΕΑ για να έχει σήμερα το βασικό κριτήριο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με Απόφαση Ένταξης του Υπουργού Εσωτερικών μετά την αξιολόγηση από την συγκεκριμένη Διαχειριστική Αρχή (ΕΕΤΑΑ).

Δεν θα παραλείψω να συγχαρώ για την επιμονή στην μεταφορά του έργου στο ΕΣΠΑ μετά την πρόωρη ολοκλήρωση του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, και το αίσιο τέλος της διασφάλισης της χρηματοδότησης την σημερινή Δημοτική Αρχή Κύμης Αλιβερίου υπό τον κ. Θωμά. Η δική της ευθύνη όμως τώρα ξεκινά. Για την ορθή και έγκαιρη εκτέλεση του έργου καθώς και την παράλληλη προώθηση των έργων που θα καταστήσουν δυνατή τη λειτουργία του έτσι όπως είχε σχεδιαστεί, δηλαδή την προώθηση της κατασκευής των κεντρικών συλλεκτήρων αγωγών αλλά και την κατά προτεραιότητα κατασκευή των εσωτερικών δικτύων από δύο οικισμούς που γειτονεύουν με το έργο, το Πυργί και τα Χάνια Αυλωναρίου. Τώρα πλέον, μετά την ολοκλήρωση και του εσωτερικού δικτύου Αποχέτευσης της Οκτωνιάς αποκτά προτεραιότητα και η προετοιμασία για να συνδεθεί η Οκτωνιά με τον Βιολογικό μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του.
Δημοφιλή σήμερα

Απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

24/07/2017
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ανακοινώνει τους δρόμους στους οποίους θα ι...
Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

24/07/2017
Την παραμονή της εορτής της πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας, Τρίτη 25 Ιουλίου, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει...
Η Vodafone μέσα από τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών αλλάζει τη ζωή μας

Η Vodafone μέσα από τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών αλλάζει τη ζωή μας

19/07/2017
Στην Εύβοια με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone έχουν ωφεληθεί μεταξύ άλλων οι κάτοικοι των περιοχών...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας