Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην Τελική Ευθεία για το Προσυνέδριο της Χαλκίδας
για την Οδική Ασφάλεια, βρίσκεται το Επιμελητήριο της Εύβοιας που έχει αναλάβει τη διοργάνωσή του.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Τον Νοέμβριο θα γίνει στην Μόσχα το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια με Οργανωτή τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Για την προετοιμασία αυτού του συνεδρίου θα γίνουν σε όλο τον κόσμο 6 προσυνέδρια. Ένα από αυτά τα προσυνέδρια θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα μετά από διεκδίκηση από το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Έτσι στις 25 , 26 και 27 Ιουνίου 2009 στην Χαλκίδα , στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Λούσυ, το Επιμελητήριο Εύβοιας θα φιλοξενήσει και θα συντονίσει τις εργασίες αυτού του προσυνεδρίου.

Όλη η εκδήλωση έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σ' αυτήν θα συμμετάσχουν επισήμως οι χώρες Ελλάδα , Αλβανία , Βοσνία , Ερζεγοβίνη , Κροατία , Μαυροβούνιο , Σερβία και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ενώ έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν και 50-60 εκπρόσωποι από άλλες χώρες όλων των ηπείρων.

Στην Συνδιάσκεψη - Προσυνέδριο θα παρίστανται και τουλάχιστον 4 στελέχη της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών.

Για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα Οδικής Ασφάλειας το Επιμελητήριο αποφάσισε και όρισε όλη την εβδομάδα 22 – 27 Ιουνίου ως εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για την Εύβοια με εκδηλώσεις στην Κάρυστο , την Κύμη και την Ιστιαία.

Έτσι οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τις περιφερειακές εκδηλώσεις σε αυτές τις πόλεις και με αποκορύφωνα το Συνέδριο στην Χαλκίδα 25 και 26 Ιουνίου 2009.

Οι εργασίες θα κλείσουν στις 27 Ιουνίου με επισκέψεις σε σημεία του οδικού δικτύου της Εύβοιας όπου έχουν γίνει ατυχήματα.

Το πλήρες Προσωρινό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων έχει ως κάτωθι:

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009.
Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στην Κάρυστο

Τρίτη  23 Ιουνίου 2009.
Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στην Ιστιαία

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009.
Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στην Κύμη

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 - Συνέδριο

08:00 - 09:00
Εγγραφή 

09:00 - 10:00
Επίσημο άνοιγμα 

10:00 - 10:15
Διάλειμμα 

10:15 - 12:15
Διεθνές επίπεδο ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας.
οι αντιπρόσωποι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO), του ιδρύματος FIA, του διεθνούς φόρουμ μεταφορών (ITF), της Παγκόσμιας Τράπεζας (WB), της σφαιρικής συνεργασίας οδικής ασφάλειας (GRSP) και των περιφερειακών Επιτροπών Ηνωμένων Εθνών (UNECE, UNESCAP, UNESCWA, UNECA, UNECLAC) θα παρουσιάσουν την ημερήσια διάταξη ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας και τα τρέχουσες σχετικές σχέδια και τις πρωτοβουλίες, που ακολουθούνται από τη συζήτηση.

12:15 - 13:00      
Ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας στην Ευρώπη 

Οι αντιπρόσωποι της οικονομικής Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ) και της κυβέρνησης της Λευκορωσίας θα παρουσιάσουν τις σχετικές δραστηριότητες και τις συνεισφορές τους, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων του σεμιναρίου για "τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας: <> θέτοντας τους περιφερειακούς και εθνικούς στόχους μείωσης θυμάτων οδικής κυκλοφορίας ", διοργανωμένος στο Μινσκ, τον Μάιο του 2009, που ακολουθείται από τη συζήτηση.   

13:00 - 13,30  
Συνέντευξη τύπου 

13:00 - 14:00  
Μεσημεριανό γεύμα  

14:00 - 16:00  
Ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας στην Ελλάδα
Οι αντιπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα παρουσιάσουν τα κύρια ζητήματα και την έκθεση σχετικά με τη θέση της ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, των στόχων που θέτουν, της επιβολής, στατιστικές, διατομεακή συνεργασία, καθώς επίσης και με τις τρέχουσες πρωτοβουλίες και τις καλύτερες πρακτικές, που ακολουθούνται από τη συζήτηση. 

16:00 - 16:30  
Διάλειμμα  

16:30 - 18:00  
Ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη
Οι κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με τους στόχους τους που θέτουν, τις εθνικές λύσεις και την εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, στατιστικές και διατομεακή συνεργασία, που ακολουθούνται από τη συζήτηση.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009- Συνέδριο

09:00 - 11:00  
Ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη
Κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες από την Αλβανία, τη Βοσνία & την Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με τους στόχους τους που θέτουν, τις εθνικές λύσεις και την εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, στατιστικές και διατομεακή συνεργασία, που ακολουθούνται από τη συζήτηση.  

11:00 - 11:30  
Διάλειμμα  

11:30 - 14:00  
Ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας - ένα ζήτημα ανάπτυξης
Οι εμπειρογνώμονες από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το παρατηρητήριο μεταφορών της νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEETO), το περιφερειακό Συμβούλιο συνεργασίας (RCC), τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες θα παρουσιάσουν τις σχετικές μελέτες και τις στρατηγικές και την εμπειρία μεριδίου με τις επιτυχείς πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων των δεικτών συλλογής δεδομένων και οδικής ασφάλειας, ακολουθώ από τη συζήτηση.   

13:00 - 14:00  
Μεσημεριανό γεύμα 

14:00 - 15,00
Ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας - ένα πολυ τομεακό ζήτημα
Εμπειρογνώμονες από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (Ιταλία, UNECE, διεθνής ένωση οδικών μεταφορών (iru)) και άλλοι σχετικοί οργανισμοί οδικής ασφάλειας θα παράσχουν τις πληροφορίες για τις καλύτερες πρακτικές της συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και για τις δημόσιες ιδιωτικές συνεργασίες, τις δημόσιες διαβουλεύσεις και τη δημοσιότητα, που ακολουθούνται από τη συζήτηση.

15:00 - 16,00
Θέτοντας στόχοι μείωσης θυμάτων οδικής κυκλοφορίας - που μοιράζονται τις καλύτερες πρακτικές και την τεχνογνωσία
Οι εμπειρογνώμονες χώρας , καθώς επίσης και οι εμπειρογνώμονες από τα διεθνή και ευρωπαϊκά σχετικά όργανα θα παρουσιάσουν την ορθή πρακτική των στρατηγικών και των μέτρων ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού και του ελέγχου των στόχων μείωσης θυμάτων.  

16:00 - 16:30  
Διάλειμμα 

16:30 - 17:30
Στόχοι μείωσης θυμάτων οδικής κυκλοφορίας - που μοιράζονται τις καλύτερες πρακτικές και την τεχνογνωσία συνέχισε την πρόοδο,

17:30 - 18:00  
Συμπεράσματα και Προτάσεις

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009 

10:00 - 17:00
Επίσκεψη των κρισιμότερων περιοχών της Εύβοιας στην ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας