Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Αρκετά και ενδιαφέροντα τα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας. Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις της ΧΑΛΚΙΣ ΑΤΕΤΕ, που αφορούσαν σε εργασίες του Δημοτικού Πάρκινγκ, ενώ ψηφίστηκαν τροποποιήσεις τόσο για τη ΔΗΚΕΧ όσο και για τον Οργανισμό Άθλησης, για πιο ευέλικτη λειτουργία τους.

Δημοτικό Πάρκινγκ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας απέρριψε και τις δυο ενστάσεις που είχε υποβάλει η ανάδοχος εταιρεία του έργου "Κατασκευή του Δημοτικού Πάρκινγκ και την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου των πλατειών της Δημοτικής Αγοράς". Πρόκειται για τις περιβόητες συμβατικές ή μη εργασίες της ΧΑΛΚΙΣ ΑΤΕΤΕ στο έργο επί Δημαρχίας Μανιάτη και την διεκδίκησή της επιπλέον χρημάτων. Τελικά, μόλις χθες φαίνεται πως έλειξε επιτέλους το θέμα με την ομοφωνία όλων των Δημοτικών Συμβούλων, ότι δεν οφείλεται τίποτα παραπάνω απο τα νόμιμα στην ανάδοχο εταιρεία.

Δημοτική Αγορά

Σύμφωνα και με όσα επανέλαβε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, έχει υποβληθεί μελέτη απο το Δήμο Χαλκιδέων προς το Υπουργείο Πολιτισμού, στην αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης. Να σημειωθείμ ότι πριν το θέμα της Δημοτικής Αγοράς συζητηθεί στο αρμόδιο Όργανο - το Κεντρικό Συμβούλιο - θα γίνει αυτοψία του χώρου απο την Επιτροπή του άρθρου 41, που έχει ήδη συσταθεί και αποτελείται απο αρχαιολόγο, συντηρητή, αρχιτέκτονα, πολιτικό μηχανικό και εκπρόσωπο του Δήμου. Εν τω μεταξύ μέσα στις επόμενες ημέρες θα περιφραχτεί ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς και θα κλειστούν όλες οι είσοδοι της.

ΑΡΕΘΟΥΣΑ - Οικία Βάϊλου

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις που πάντα καθυστερούν την πορεία ενός έργου, τότε η αναστήλωση και διαμόρφωση της Αρέθουσας θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί απο το ΕΣΠΑ. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως αποτελεί μια απο τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως επισήμανε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων. Επίσης, ειναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε καλή θέση στα σχέδια της Περιφέρειας βρίσκεται και η οικία του Βάϊλου. Ωστόσο θα πρέπει ο Δήμος να το "τρέξει" και με δεδομένο ότι έχει ως έργο χαμηλό προϋπολογισμό.

ΔΗΚΕΧ - Πληρωμή υπαλλήλων  

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της τροποποίησης της ΔΗΚΕΧ, με λευκό του Βαγγέλη Σταματούκου, ο οποίος διαφωνεί με την πρακτική δημιουργίας επιχειρήσεων απο τους Δήμους. Παρ' όλα αυτά η τροποποίηση αφορά στη διαδικασία πληρωμής των υπαλλήλων, που όπως έχει γίνει γνωστό υπήρξε πρόβλημα καταβολής των μισθών τους. Σύμφωνα με τον Θ.Ζεμπίλη το θέμα λύνεται και εδώ και 10 μέρες περίπου το ένταλμα πληρωμών βρίσκεται στο γραφείο της Επιτρόπου, την οποία αντικαθιστά η κ.Στρουμπούλη! Απο την πλευρά του ο Δήμος και το Σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων πιέζουν για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να μην καθυστερήσουν και άλλο οι πληρωμές.
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας