Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τάσσεται αλληλέγγυος στον αγώνα των επαγγελματιών και πολιτών του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την παραμονή του Υδροθεραπευτηρίου στο Δήμο και την πλήρη αξιοποίηση του θερμικού πεδίου της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της χώρας.
Ο Βαγγέλης Αποστόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας
Ο Βαγγέλης Αποστόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Αποστόλου και μετά από σχετικό αίτημα του, συνεδρίασε έκτακτα στις 3/6/13 το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού και εξέτασε το θέμα της πρόσφατης ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ του υδροθεραπευτηρίου των Λουτρών Αιδηψού.

Ο Β.Αποστόλου στην αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την ευχαριστία του για την αποδοχή του αιτήματος και τόνισε ότι στη συζήτηση που θα γίνει υπάρχουν δυο αφετηρίες προβληματισμού: το αναξιοποίητο επί της ουσίας τεράστιο γεωθερμικό πεδίο και η προσπάθεια ξεπουλήματος του μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Επεσήμανε ότι αυτά αποτελούν προβληματισμό όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της πλειοψηφίας των δημοτών καθώς και των εκπροσώπων των επαγγελματιών του χώρου, με τους οποίους είχε συνάντηση τη προηγούμενη μέρα. Χρειάζεται να σταλεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να γίνεται σχεδιασμός και πολύ περισσότερο ενέργειες που οδηγούν σε τετελεσμένα και χωρίς διαβούλευση, γνώμη και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών του χώρου.

Το σημαντικότερο θέμα είναι η διαχείριση των ιαματικών πηγών και δε μπορεί να αφήνεται στον «αέρα», αφού ενδέχεται να προκύψουν από μέρα σε μέρα αρνητικότατες εξελίξεις. Απαιτείται επαγρύπνηση, αντίδραση και κινητοποίηση ώστε η τοπική κοινωνία να πάρει την υπόθεση στα χέρια της.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών καταδίκασαν τη σχετική πράξη ένταξης του Υδροθεραπευτηρίου στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και οποιαδήποτε μελλοντική του πώληση σε ιδιώτη. Με παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του κλάδου πρότειναν το δικό τους όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του ιαματικού – τουριστικού συμπλέγματος και επέδωσαν κοινή επιστολή στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Πολλοί δε επεσήμαναν ότι αυτό είναι το σοβαρότερο θέμα που έχει ποτέ συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη τοπική κοινωνία.

Ο Β.Αποστόλου από τη μεριά του, τόνισε ότι χρειάζεται να διεκδικηθούν αυτά που παρέχει ή όφειλε να παρέχει τόσα χρόνια στο Δήμο η παλιά σύμβαση, να κινητοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και η τοπική κοινωνία και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά από έντονη και δημιουργική συζήτηση ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στην παραχώρηση του υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ στο ΤΑΙΠΕΔ και αποφάσισε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατάθεσης προσφυγής κατά της σχετικής απόφασης.
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Χαλκίδα

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Χαλκίδα

17/10/2018
H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας