Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αφού εξέτασε λεπτομερώς όλο το μέχρι τώρα επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καθίσταται δωρητής του προγράμματος της Εστίας «ΤηλεΤαξη», αναλαμβάνοντας να χρηματοδοτήσει τον τεχνικό εξοπλισμό του εν λόγω προγράμματος.
Εστία Γνώσης
Εστία Γνώσης

Βασικός στόχος του προγράμματος «ΤηλεΤαξη» είναι η κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών όσο το δυνατόν περισσοτέρων δυσπρόσιτων, σε πρώτη φάση δημοτικών, σχολείων της νησιωτικής ή/και της ηπειρωτικής χώρας, τα οποία μη διαθέτοντας καθηγητή Αγγλικών, Πληροφορικής ή και, ενδεχομένως άλλων ειδικοτήτων, θα συνδέονται καθημερινά και μόνιμα με την Εστία Γνώσης ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, υπό μορφή διαλέξεων, να επικοινωνούν με άλλους εγκεκριμένους κοινωνικούς ή επιστημονικούς φορείς, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος που θα ορίζεται από κοινού. Έτσι, από το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές 10 έως 14 μονοθέσιων δημοτικών σχολείων σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται το μάθημα των Αγγλικών και της Πληροφορικής σε μόνιμη και καθημερινή από τον χώρο της Εστίας, το «Κόκκινο Σπίτι». Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΤηλεΤαξη» εφαρμόσθηκε ήδη με εξαιρετική και απρόσμενη επιτυχία κατά το λήγον σχολικό έτος στο μονοθέσιο, με τρεις μαθητές, Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας (νησί στα βόρεια της Κέρκυρας). Επισημαίνεται, επίσης, ότι τόσο πρόγραμμα «ΤηλεΤαξη» όσο και το όλο πρόγραμμα της Εστίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας καθώς και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας.

Η δωρεά αυτή επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπευθύνων της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας και της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ.

Τα μέλη της επιστημονικής και εκπαιδευτικής ομάδας της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας καθώς και η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ. κ. Αναστασία Ψυχογιού, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά το Δ.Σ. του ιδρύματος για τη δωρεά τους, ενέργεια που πηγάζει από το ενδιαφέρον των μελών του για τις καινοτόμες δραστηριότητες στον χώρο της Παιδείας. Δηλώνουν δε ότι θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν με τρόπο δημιουργικό και καινοτόμο στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας.

Για την Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Η Πρόεδρος της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ

Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος

Αντώνιος Αντωνίου

Δρ. Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας