Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δίπλα στις γραφικές πηγές του ποταμού Έρκυνα και από το Συνεδριακό Κέντρο της πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας τη Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου η Ημερίδα – Συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ με σκοπό και στόχο την προβολή και ενίσχυση του Έλληνα αγρότη, μέσω Εμπορικών Εκθέσεων.
Ημερίδα ΠΑΣΕΓΕΣ στη Λιβαδειά για την στήριξη Έλληνα αγρότη και ελληνικών τροφίμων
Ημερίδα ΠΑΣΕΓΕΣ στη Λιβαδειά για την στήριξη Έλληνα αγρότη και ελληνικών τροφίμων

Καλεσμένος από την ΠΑΣΕΓΕΣ και κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικοινωνιολόγος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επικοινωνίας Fresscomm κ. Κυριάκος Μαρουλάκος, ο οποίος στην ομιλία του με θέμα: «Η Εμπορική Έκθεση ως μέσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε περιόδους οικονομικής κρίσης» επεσήμανε τους τρόπους που μπορεί να γίνεται η προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων-τροφίμων, εν μέσω Οικονομικής ύφεσης, τονίζοντας πως «…η Οικονομική κρίση, που όλοι βιώνουμε, με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αποτελέσει στα χέρια μας, η ίδια, το εφαλτήριο για διέξοδο από εκείνη». Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρουλάκος αναφέρθηκε στις απεριόριστες δυνατότητες των αγροτών – παραγωγών για εξεύρεση τρόπων βελτίωσης και αύξησης των εισοδημάτων τους, κυρίως μέσω εμπορικών Εκθέσεων, αυτοδιάθεσης και προβολής των προϊόντων τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

«Μέσα σ’ ένα γενικότερα αρνητικό κλίμα εξ αιτίας της ύφεσης αλλά και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που συντελείται στη χώρα μας, η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ με βήματα σταθερά και αποφασιστικά στέκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λιβαδειάς και γενικός γραμματέας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γιώργος Ανέστης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, τόσο στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα (μεσογειακή διατροφή) όσο και στις ευκαιρίες των Συνεταιρισμών, επιχειρήσεων και παραγωγών της Ελλάδος, αλλά και της Στερεάς κατά προτεραιότητα, στην Έκθεση «Η Ελλάδα των γεύσεων & των παραδόσεων», ώστε να αναδείξουν – διαφημίσουν – διαθέσουν τα προϊόντα τους στην μεγαλύτερη αγορά της χώρας από κεντρικότερο σημείο του λεκανοπεδίου Αττικής στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους και στον σκοπό της συγκεκριμένης Έκθεσης που, όπως τόνισε, δεν είναι άλλος από την «ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό της ελληνικής Περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού».

Ακολούθως τον λόγο, εκ μέρους των διοργανωτών της Έκθεσης «Η Ελλάδα των γεύσεων & των παραδόσεων», έλαβε ο κ. Χρόνης Ινιωτάκης ο οποίος στάθηκε κυρίως στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Έκθεσης, ενώ ήταν εκείνος που μίλησε για εξωστρέφεια τονίζοντας πως «Οι επιχειρηματίες οφείλουν να ακολουθούν επιθετική οικονομική πολιτική όσον αφορά στις προσπάθειες βελτίωσης των πωλήσεών τους, να γίνονται εξωστρεφείς, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την βέλτιστη ανταγωνιστικότητα η οποία αποτελεί και κύριο συστατικό ανάπτυξης της επιχείρησης τους».

Αξίζει να επισημανθεί πως το ενδιαφέρον των παρισταμένων υπήρξε μεγάλο και φάνηκε μέσα από τη συμμετοχή τους στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, αλλά και το παρατεταμένο χειροκρότημά τους κατά τη λήξη της Ημερίδας – Συνέντευξης τύπου, που τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες του νόμου, αγρότες, και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας