Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού, με κύριο στόχο της Δημοτικής Αρχής την άμεση ολοκλήρωση του εντός του 2014.
Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικού (υπό κατασκευή)
Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικού (υπό κατασκευή)

Με την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες και συναίσθηση της οφειλής από πλευράς Δήμου για ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε για να συνεχιστεί και φροντίζει για να ολοκληρωθεί το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βασιλικό (στο ίδιο ακριβώς κατασκευαστικό πρότυπο με αυτό της Αυλίδας), το οποίο είχε βαλτώσει για πολλά χρόνια.

Η Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων είναι η μοναδική του Δήμου (μετά και την παράδοση σε χρήση του της Αυλίδας) που στερείται κλειστού γυμναστηρίου. Και η εκκρεμότητα αυτή, θα έχει λήξει εντός του 2014.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικού μελετήθηκε από την ΤΥΔΚ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα αθλητικών υποδομών «Ελλάδα 2004», το 2001. Δημοπρατήθηκε, με κατασκευαστικό αντικείμενο το κτηριακό και συμβασιοποιήθηκε το 2004, για ποσό 1.361.586,66 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 18%), με ανάδοχο την εταιρεία Δ. Κατσανάς ΑΤΕ που προσέφερε έκπτωση 8%. Οι εργασίες (με συμβατική ημερομηνία περαίωσης στις 30/06/2006) ουσιαστικά δεν ξεκίνησαν ποτέ, ελλείψει πιστώσεων.

Το έργο επανήλθε στο προσκήνιο, περί τα τέλη του 2009. Το 2010, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Ληλαντίων, έγινε υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου από την κοινοπραξία ΕΥΒΟΔΟΜΗ – Κατσίκης Σωτ. ενώ, μέσω δύο ανακεφαλαιωτικών πινάκων (λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% και της αύξησης των αναγκών θεμελίωσης από την επιδείνωση του εδάφους μετά τη μεγάλη πλημμύρα του γειτονικού Λήλαντα το 2009) η δαπάνη αυξήθηκε κατά 72.001,42€.

Οι εργασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, ξεκίνησαν με εγκεκριμένη συγχρηματοδότηση 880.410,86€ από το «Ελλάδα 2004» ενώ το υπόλοιπο των 553.177,28€ θα είναι η συμμετοχή του Δήμου (που έχει εγγράψει το έργο στον προϋπολογισμό του) από ίδιους πόρους.

Οι εργασίες απέκτησαν ρυθμό από τις αρχές του 2012 και από τότε μέχρι και σήμερα, έχουν εγκριθεί πιστοποιήσεις εργασιών ύψους 569.500 ευρώ, οι οποίες έχουν αποπληρωθεί από το Δήμο, στο σύνολό τους.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014

Οι εργασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο Βασιλικό συνεχίζονται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αφού επιτυγχάνεται αντίστοιχα ικανοποιητική ροή χρηματοδότησης. Μιας και μετά από εντολή του Δημάρχου, ανεξαρτήτως της ροής του προγράμματος «Ελλάδα 2004», όποτε παρίσταται ανάγκη, επισπεύδονται οι πληρωμές των λογαριασμών από τους ίδιους πόρους του Δήμου.

Η εξελικτική πορεία των εργασιών διαπιστώθηκε και κατά την επιθεώρηση που έγινε την Παρασκευή, 7 Ιουνίου από το Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, Αλέξ. Αναστασίου, Δημ. Σέρρα, Αλέξ. Πιτσούνη και Σπ. Καρβελά, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Βασιλικού, Μαρ. Καβουκίδη, Αγ. Νικολάου, Γ. Συρογιάννη, Ν. Λαμψάκου, Γιαν. Μακρίδη και Μύτικα, Σταμ. Μούντριχα και τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ, Σπ. Παπαγεωργίου.

Στην επιτόπια σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, εκτιμήθηκε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2014. Καλύπτοντας ως σημαντική αθλητική υποδομή τη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων και προσμετρώμενο ως το 9ο κατά σειρά κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Χαλκιδέων.

Τέλος, σημειώνεται ότι, από πλευράς Δήμου, ήδη έχει ενεργοποιηθεί η εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου.
Δημοφιλή σήμερα

Θρησκευτική γιορτή του Αγίου Φανουρίου στη Χαλκίδα

Θρησκευτική γιορτή του Αγίου Φανουρίου στη Χαλκίδα

21/8/2018
Την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος....
«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι»

«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι»

21/8/2018
Ο Μαρμαριώτης Γιάννης Μανώλης, Πολιτικός Επιστήμων και εκλεγμένος από το μητρώο της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την επικοινωνιακή πολιτική της Κ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας