Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ερώτηση, σχετική με συμφωνία της εταιρείας «Εύβοια Μάρκετ Προμηθευτική Α.Ε.», με το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ. Ερωτήματα δημιουργούνται σχετικά με τις εγγυήσεις, που έχει δεχθεί το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ, ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή των οφειλόμενων καθώς και για τη χρονική περίοδο αποπληρωμής των οφειλόμενων
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας

Θέμα: « Διερεύνηση νομιμότητας συμφωνίας της εταιρείας ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ με το ελληνικό δημόσιο και το ΙΚΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό σε σας ότι η Εύβοια πλήττεται καθημερινά από την αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την ανεργία, την ύφεση, με φυσικό επακόλουθο οι πολίτες να οδηγούνται στη φτώχεια και την ανέχεια. Οι εργαζόμενοι στο Νομό μας είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση και δυστυχώς όσοι έχουν απομείνει, αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες, με συμπεριφορές που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.

Τελευταία, τριάντα εργαζόμενοι στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ», που έχει έδρα τη Χαλκίδα, ασκούσαν νόμιμα το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας, επειδή η εργοδότρια δεν τους είχε καταβάλλει τους νόμιμους μισθούς τους. Η εταιρεία κατήγγειλε τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, χωρίς να καταβάλλει τη νόμιμη αποζημίωση, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και για αυτό έχουν προσφύγει στα αρμόδια Πολιτικά Δικαστήρια.

Η ανωτέρω εταιρεία την Πέμπτη 16-05-2013 συζήτησε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, αίτηση άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, κατά το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, με τους πιστωτές της και αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Κατά την εκδίκαση της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας με τους πιστωτές της, γνωστοποιήθηκαν ως πιστωτές της εταιρείας το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ. Συγκεκριμένα: με την από 7-3-2013 συμφωνία, η οποία υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας, συνομολογείται οφειλή προς το Δημόσιο που ανέρχεται στο ποσό των 2.045.448 ευρώ. Το ποσό αυτό συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε 84 μηνιαίες δόσεις της πρώτης δόσης καταβαλλόμενης 2 μήνες μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας. Το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπεί ποσοστό 7,82% των υποχρεώσεων της εταιρείας.

Με την από 15-3-2013 συμφωνία μεταξύ του ΙΚΑ και της εταιρείας, η συνολική οφειλή προς το ΙΚΑ ανέρχεται στο ποσό των 4.136.340 ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε 48 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Το ΙΚΑ εκπροσωπεί ποσοστό 15,82% των υποχρεώσεων της εταιρείας.

Μετά τα ανωτέρω ερωτάστε κ. Υπουργέ:

• Ποιες εγγυήσεις υπήρξαν για την εξασφάλιση καταβολής των οφειλών της εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ;

• Σε ποια οικονομικά δεδομένα στηρίχτηκαν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου και του ΙΚΑ και συναίνεσαν στην τόσο μακρά χρονική περίοδο αποπληρωμής των οφειλών;

• Ποια μέτρα θα λάβετε, έτσι ώστε το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ, μην απολέσουν τα οφειλόμενα έσοδα;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημοφιλή σήμερα

Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

20/01/2017
Με ένα πολύ σημαντικό ματς αρχίζει ο 2ος γύρος της Stoiximan.gr Basket League για την Κύμη SEAJETS....
Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει ο ΑΟ Χαλκίς στην Πάτρα

Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει ο ΑΟ Χαλκίς στην Πάτρα

20/01/2017
Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Στάδιο Κ. Δαρβούλης στην Πάτρα ο ΑΟ Χαλκίς....
Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

21/01/2017
Αναρτήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο δασικός χάρτης για το νομό Ευβοίας, ενώ η Διεύθυνση Δασών...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας