Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, αναφορικά με τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά που μας κάνουν να διερωτόμαστε εάν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοικείται και από ποιόν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ

Σε ερώτημα που απευθύναμε προς τον Υπουργό, μετά από πληθώρα καταγγελιών σε όλη την επικράτεια για την απαίτηση των ΕΑΣ καταβολής εισφοράς από τους παραγωγούς, προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ζητούσαμε να μας εξηγήσει πως νομιμοποιούνται οι ΕΑΣ να απαιτούν διάφορα χρηματικά ποσά για μία υποχρέωσή τους που ήδη έχουν πληρωθεί.

Απατώντας το Υπουργείο με ανακοίνωση του αρμόδιου Αν. Υπουργού δήλωσε «ότι δεν πρέπει να πληρώνουν οι αγρότες στις ΕΑΣ αυτά που ήδη έχουν πληρωθεί από το δημόσιο». Μολαταύτα όχι μόνο δεν επιστράφηκαν τα αδικαιολογήτως εισπραχθέντα αλλά καμία από τις ΕΑΣ δεν συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας να χρεώνουν τους παραγωγούς για την υποβολή των δηλώσεων, πρακτικά αδιαφορώντας για τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει, με ερωτήσεις και ανακοινώσεις, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην καταβολή των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, λόγω του αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων από την προσπάθεια του ΥπΑΑΤ να εναρμονίσει την εθνική νομοθεσία με την κοινοτική νομοθεσία.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, παρόλο που έχουν αρχίσει να υποβάλλονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην γνωρίζουν εάν θα λάβουν τελικά τις ενισχύσεις. Αντί του Υπουργού, δηλώσεις φέρονται να έχουν γίνει από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για «τακτοποίηση του θέματος». Το ερώτημα βέβαια που δημιουργείται είναι για το ποιός αποφασίζει και ποιός παίζει το ρόλο του «λαγού».

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

Ερωτώμενος ο κ. Υπουργός σχετικά με τη φορολόγηση της καλλιεργούμενης αγροτικής γης δήλωνε ότι θα εξαιρεθεί από τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας.

Διαψεύστηκε όμως από τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος συμπεριέλαβε στον ενιαίο φόρο και την καλλιεργούμενη αγροτική γη. Διερωτόμαστε επομένως, δεν ήξερε ο κ. Υπουργός τι έλεγε διότι δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών ή γνώριζε και επέλεξε να παραπληροφορήσει προκειμένου να αποτρέψει τις αντιδράσεις.

Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν είναι σε θέση να καθορίσει και να εφαρμόσει μία ενιαία και υπεύθυνη αγροτική πολιτική, που στόχο θα έχει να ενισχύσει τον αγροτικό χώρο προκειμένου να επιτευχθεί η επάρκεια σε αγροτικά προϊόντα και να ικανοποιηθεί η ζήτηση για εξαγωγές. Από την ανεπάρκεια αυτή της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ βρίσκουν την ευκαιρία διάφοροι και εκμεταλλεύονται τον μόχθο του παραγωγού για πολιτικά ή και οικονομικά οφέλη.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

11/12/2018
Δεν έχετε βρει τι δώρα θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Μην σας απασχολεί τα βρήκαμε εμείς για εσάς....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας