Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απάντηση απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ευβοίας, στην εξώδικη διαμαρτυρία που είχε υποβάλλει ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, σχετικά με το σταμάτημα των εργασιών στον παραλιακό δρόμο του Στόμιου.
ΤΕΕ Εύβοιας
ΤΕΕ Εύβοιας

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Το ΤΕΕ π.τ. Εύβοιας έλαβε μια εξώδικη διαμαρτυρία και ένα ψήφισμα από συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής που πραγματοποίησες με σκοπό να τους ενημερώσεις για την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο του Στομίου, που κατασκευάζει η εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», με υπεύθυνη υπηρεσία την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Δεν παρεβρισκόταν ούτε ο επιβλέπων του έργου ούτε εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας, οι οποίοι σύμφωνα με το Νόμο 3669/2008 για τα δημόσια έργα, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το έργο, γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη των εργασιών και μπορούν να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία και στο ψήφισμα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για τη μεγάλη και «εγκληματική» καθυστέρηση του έργου, που προκύπτει από την ενημέρωση που τους παρείχες και ότι προτίθενται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν το έργο δεν παραδοθεί πριν τον Ιούλιο.

Οι ενέργειές σου, ως υπεύθυνου δημοτικού άρχοντα και Μηχανικού, είναι περίεργες και δεν διευκολύνουν την ομαλή εξέλιξη του έργου, όταν αντί να συνεργαστείς με την αρμόδια υπηρεσία και κατασκευάστρια εταιρεία, τοποθετείσαι απέναντι και τροφοδοτείς τους πολίτες με πληροφορίες ή και ελπίδες που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.

Γνωρίζεις άλλωστε ότι υπάρχει σύμβαση με την οποία ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει σε 300 ημέρες από την εγκατάσταση του στο έργο. Μέχρι σήμερα οι εργασίες εξελίσσονται μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος του έργου και δεν υφίσταται «εγκληματική» καθυστέρηση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η αρμόδια υπηρεσία και ο ανάδοχος, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι διερχόμενοι και ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, οι επιχειρήσεις της περιοχής πρέπει να διευκολυνθούν κατά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουν άτυπα συμφωνήσει, να δωθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία στις 10 Ιουλίου και έχετε ενημερωθεί τόσο εσύ όσο και ο Δήμαρχος Σκύρου για αυτό.

Γνωρίζεις ως Μηχανικός ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει μια κατασκευάστρια εταιρεία και το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου δεν τροποποιούνται με όσα ψηφίσματα ή εξώδικα και αν εκδόσει κανείς. Διότι άλλοι έχουν την ευθύνη εκτέλεσης του έργου.

Επομένως γιατί γίνονται όλα αυτά; Ποιος σκοπός εξυπηρετείται;

Πιστεύουμε ότι την όποια ταλαιπωρία υφίστανται οι πολίτες δεν επιτρέπεται να την εκμεταλλεύεται κανένας. Η ταλαιπωρία είναι πρόσκαιρη, αλλά το έργο θα μείνει για πάντα και θα διευκολύνει τους πολίτες που θα κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για την Δ.Ε. του ΤΕΕ Π.Τ. Εύβοιας

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μπουραντάς
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας