Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ενημερωτική Εσπερίδα για την μετεξέλιξη του δικτύου συνεταιριστικών τραπεζών σε Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, σύμφωνα με την κοινή πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΕΣΤΕ, διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ευβοίας την Δεύτερα 10 Ιουνίου.
Διοργανώθηκε η Ενημερωτική Εσπερίδα του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την Αναπτυξιακή Τράπεζα
Διοργανώθηκε η Ενημερωτική Εσπερίδα του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Την έναρξη των εργασιών, κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κος Παναγιώτης Σίμωσης, παρουσιάζοντας τους εισηγητές και ενημερώνοντας τους ακροατές επί της διαδικασίας της Εσπερίδας.

Στην Ενημερωτική Εσπερίδα που παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και την παρακολούθησε πλήθος Διοικητικών Επιμελητηριακών Συμβούλων, τέως Διοικητικών Επιμελητηριακών Συμβούλων, Εκπροσώπων Φορέων, Εκπροσώπων Τραπεζών και Επιχειρηματιών του Νομού.

Εισηγητές ήταν :

  • Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κος Γιώργος Καββαθάς.
  • Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Βασίλης Κορκίδης.
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας (ΕΣΤΕ), κος Νίκος Μυρτάκης.
  • Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ, κος Παναγιώτης Αγνιάδης.

Κοινή παραδοχή όλων ήταν η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός φορέα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα στηριχθεί στις υπάρχουσες δομές του δικτύου των 188 καταστημάτων που διαθέτουν στην Ελλάδα οι 13 Συνεταιριστικές Τράπεζες. Η πρόταση αυτή, η οποία έχει ήδη σταλεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφορά στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων υπό την «ομπρέλα» της Πανελλήνιας Τράπεζας αξιοποιώντας, παράλληλα, όλες τις δομές και των 13 Συνεταιριστικών Τραπεζών. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να δοθεί διέξοδο και προοπτική στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων που σήμερα βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Το σχέδιο προβλέπει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 13 συνεταιριστικών τραπεζών με περίπου 150 εκατ. ευρώ, την ανασυγκρότησή τους και εν συνεχεία μέσα στην επόμενη τριετία τη συγκέντρωση 400 εκατ. ευρώ από την αύξηση των κεφαλαίων τους με τη συμμετοχή σε αυτά των 700.000 μελών των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει την ενίσχυση του ρόλου της Πανελλήνιας Τράπεζας ως Κεντρική Τράπεζα των Συνεταιριστικών Τραπεζών με ουσιαστικές αρμοδιότητες σε θέματα εσωτερικού ελέγχου, εποπτείας και κανονιστικής συμμόρφωσης καθώς επίσης και σε παροχή υπηρεσιών και Τραπεζικών προϊόντων. Προϋπόθεση για το ρόλο αυτό είναι η αναγνώριση της Πανελλήνιας Τράπεζας ως συστημικής Τράπεζας των Συνεταιριστικών Τραπεζών και η ένταξή της στο καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΕ κ. Νίκος Μυρτάκης σημείωσε ότι με δεδομένη τη σύνδεση των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τις τοπικές οικονομίες, την εμπειρία και τις δυνατότητες άντλησης κονδυλίων από την ΕΤΕπ και ΕΦΕΠΑΕ για την υλοποίηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μπορούν να διοχετευθούν προς στις ΜΜΕ κεφάλαια άνω των 2 δισ. ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνη με τις θέσεις αυτές είναι και η ΚΕΕΕ όπως δήλωσε ο κος Αγνιάδης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κος Παναγιώτης Σίμωσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας ΜΜΕ ως μοναδικής, τη δεδομένη στιγμή, λύσης για την επιβίωση και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, για το λόγο αυτό πρότεινε τη σύμπραξη όλων των φορέων και των επιχειρηματιών με σκοπό την δημιουργία μιας νέας δυναμικής στο Τραπεζικό Σύστημα, που θα υπηρετεί τους μικρομεσαίους επαγγελματίες στην πράξη και θα αποτελεί τον εναλλακτικό μοχλό ανάπτυξης τους. Τόνισε δε ότι την δράση αυτή οφείλει να στηρίξει και η ίδια η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την μεγάλη επιχειρηματική βάση στήριξης των Συνεταιριστικών Τραπεζών και κατ’ επέκταση τις προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης τους, προς όφελος του επιχειρείν και της πραγματικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ πολλών άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Βοιωτίας κος Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικός Τράπεζας Εύβοιας κος Δημήτριος Παπαγρηγορίου, ο Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ, κος Παύλος Πολιτάκης ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας και πρώην Πρόεδρος της Συνεταιριστικός Τράπεζας Εύβοιας κος Ευάγγελος Σταύρου.

Ο κος Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο κος Δημήτριος Παπαγρηγορίου και ο κος Ευάγγελος Σταύρου, σε σύντομο χαιρετισμό τους τάχθηκαν υπέρ της Αναπτυξιακής Τράπεζας ΜΜΕ, ως επιβαλλόμενης πλέον δράσης από τις νέες χρηματοοικονομικές συνθήκες αλλά και τις διαβλεπόμενες χρηματοοικονομικές προοπτικές.

Παρέστησαν επίσης : Στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, όπως ο κος Χρήστος Μαζαράκος, ο κος Ζησιμόπουλος Πέτρος και ο κος Αλαφάκης. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας όπως, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Σταθόπουλος, η Γενική Γραμματέας κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή, ο Οικονομικός Επόπτης κος Ευάγγελος Κούκουζας, ο κος Ιωάννης Λαλανίτης, ο κος Κωνσταντίνος Μπαρούτας, ο κος Χρήστος Παύλου, ο κος Ιωάννης Μαραγκός, ο κος Νικόλαος Γεωργαλάς, η κα Κόλλια – Βότση Σοφία, ο κος Ιωάννης Φρουδαράκης, ο κος Θεόφιλος Καρκαλής, ο κος Νικόλαος Αίσωπος, ο κος Βασίλειος Βαρελάς, ο κος Κωνσταντίνος Μάλλιαρης, ο κος Νικόλαος Φωκίτης. Υποψήφιοι για το Νέο ΔΣ της Συνεταιριστικός Τράπεζας Εύβοιας όπως, η κα Κωνσταντίνα Σταθοπούλου, ο κος Γαρέφαλος Δημήτριος, ο κος Λεοντής Αθανάσιος, ο κος Χαλιούλιας Ιωάννης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας κος Ηλίας Θαλάσσης, κλπ.
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας