Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε δηλώσεις προέβη και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων
Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων

«Όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες, με ευθύνη μάλιστα του πρωθυπουργού της χώρας, είναι αδιανόητα για μια ευρωπαϊκή χώρα. Με μια λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε κλείνει η δημόσια τηλεόραση, τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κεραιών, οι οθόνες της τηλεόρασης μαυρίζουν, οι ραδιοφωνικές συχνότητες σιωπούν. Η κυβέρνηση επιλέγει το σκοτάδι αντί να επιλέξει το φως. Στο όνομα της μεταρρύθμισης η κυβέρνηση μας επιστρέφει σε εικόνες της πιο σκοτεινής πλευράς της ελληνικής ιστορίας», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Νίκος Χρυσόγελος συνυπέγραψε μαζί με άλλους έλληνες ευρωβουλευτές δυο ερωτήσεις που κατατέθηκαν ήδη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έντονη θα είναι η παρέμβαση της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, στο θέμα, με ανακοινώσεις και επιτόπου παρεμβάσεις. Οι συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων Ντάνυ Κον Μπεντίτ και Ρεββέκα Χαρμς θα είναι στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί.

Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε:

«Σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, όποιος κι αν είναι ο εμπνευστής της, δείχνει αυταρχισμό αλλά και απώλεια κάθε επαφής με την πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί το κράτος να πετάει έτσι στο δρόμο 2.600 εργαζόμενους και στερεί τους πολίτες στην Ελλάδα αλλά και τους έλληνες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία από την ενημέρωση που οφείλει να παρέχει η δημόσια τηλεόραση. Είναι σίγουρο ότι οι φωστήρες που σχεδίασαν το κλείσιμο της τηλεόρασης «για μερικές μέρες», δεν έχουν ιδέα από τα προβλήματα, νομικά και πολιτικά, κοινωνικά που δημιουργεί αυτή η απόφαση. Η απόφαση της κυβέρνησης κι όσα έχουν αρχίσει να μεταδίδονται από τα διεθνή ΜΜΕ έχουν προκαλέσει ήδη σοκ στην κοινή γνώμη παγκοσμίως και δυσφημούν τη χώρα. Αν κάτι εκπέμπει αυτή η κατάσταση είναι μια εικόνα ανάλογη με αυτή που ζει η Τουρκία όπου μια αυταρχική κυβέρνηση βάζει φωτιά στην κοινωνική ειρήνη, επιμένοντας ότι μπορεί να αποφασίζει και διατάζει και να επιβάλει με τη βία παράλογες επιλογές της.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να αναβαθμίσει την δημόσια τηλεόραση δεν θα κατέβαζε διακόπτες για να εισβάλει το σκοτάδι. Θα έπρεπε να ανοίξει το φως, να αφήσει την ΕΡΤ έξω από τον κομματικό έλεγχο, να κόψει τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία με την εκάστοτε εξουσία που διόριζε στελέχη , συμβούλους και διοικήσεις. Θα έπρεπε να αφήσει την ΕΡΤ να παίξει τον ρόλο που της αντιστοιχεί σε θέματα ενημέρωσης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης. Ενημέρωσης για πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, να αναδείξει τις δημιουργικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν στην κοινωνία, τις εναλλακτικές λύσεις, να φιλοξενήσει τον πολιτικό διάλογο, να συμβάλει στην ενίσχυση της δημοκρατίας, να αξιοποιήσει καλύτερα το τεράστιο και εξαιρετικά πολύτιμο ιστορικό, πολιτιστικό και πληροφοριακό υλικό που διαθέτει».
Δημοφιλή σήμερα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

13/10/2017
Η γνωστή ελληνική εταιρεία Sugarfree σας προσκαλεί στο νέο της κατάστημα στην Χαλκίδα, Αβάντων 20 σε ένα fashion street event....
Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

17/10/2017
Ο ιδιοκτήτης της μικροζυθοποιίας Septem που εδρεύει στο Ωρολόγιο Αυλων...
Τώρα Audi A1 από 15.990 €

Τώρα Audi A1 από 15.990 €

17/10/2017
Τώρα κάντε δικό σας το Audi A1 σε πολύ προσιτή τιμή. Δείτε το στην Audi Φίλιππος Σταθόπουλος, στη Χαλκίδα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας